IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 februari, 2024

Välkommen till IFK, Tim Prica!

IFK Norrköping välkomnar anfallaren Tim Prica till föreningen. ”Jag hoppas på att få dela mycket glädje med supportrarna”, säger nyförvärvet.

I sina yngre år hann Tim Prica med att spela i flera utländska klubbar när han följde med dit pappa Rade Pricas karriär tog honom.

Som tolvåring började Tim spela i Malmö FF:s akademi, och genom den tog han sig hela vägen till A-laget.

Prica debuterade i Allsvenskan som 17-åring 2019, och efter en handfull matcher för MFF:s A-lag lämnade han 2020 Sverige för Ålborg i grannlandet.

Sedan dess har Prica hunnit med spel för Aalborg BK i både danska Superligan och division 1, och en utlåning till WSG Tirol i Österrike.

Prica, nu 21 år gammal, värvas nu från Aab till IFK Norrköping.

  • Jag hade ett bra snack med Tonna och Andreas. Direkt när det fanns ett intresse från IFK Norrköping blev jag väldigt intresserad, och nu är jag taggad på att komma i gång.

Den vänsterfotade anfallaren beskriver sig som en skottvillig spelare på planen, och som en snäll, ödmjuk och skämtsam kille vid sidan om den.

  • IFK Norrköping är en riktigt stor klubb, det vet alla. Det känns också som en väldigt familjär klubb och en känsla av att man kan åstadkomma något stort tillsammans. Jag hoppas på att få dela mycket glädje med supportrarna, säger Prica, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2027.

Sportchef Tony Martinsson om nyförvärvet, som ansluter till truppen kommande vecka.

  • Tim är en spännande, ung spelare. Han är kraftfull, en bra avslutare och kan hantera flera av de offensiva positionerna. Tim har stor potential och vi tror att han kan ta stora steg i vår miljö, och vi ser fram emot att ha honom hos oss.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Tim! 

Annonser