IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 juli, 2023

Välkommen till IFK, Sigurgeirsson!

IFK Norrköping värvar Ísak Andri Sigurgeirsson från Isländska UMF Stjarnan. 19-åringen skriver kontrakt med föreningen över säsongen 2026. “Känns väldigt rätt att flytta hit”, säger islänningen själv om flytten.

Ísak Andri Sigurgeirsson, född 2003, gjorde seniordebut i moderklubben UMF Stjarnan under säsongen 2020 – då som 16-åring. Säsongen som följde fick Isak sporadiskt med speltid och det dröjde till säsongen 2022 innan det att han på riktigt kunde etablera sig på den högsta nivån på Island.

Förra året var Ísak ordinarie i sitt UMF Stjarnan och gjorde totalt 14 poäng, fem mål och nio assist, på 27 framträdanden. Den här våren har han hittills gjort 13 poäng på elva matcher i den isländska högsta ligan.

  • Det har varit min bästa säsong hittills. Jag har börjat göra en del mål och assist och det har känts fantastiskt, som sagt min bästa säsong hittills – och jag vill fortsätta så.

Nu tar 19-åringen nästa steg i karriären och flyttar till IFK Norrköping – en väg många av hans landsmän tidigare valt att vandra.

  • Jag visste en del sedan innan om IFK, sen har jag läst på en del också. Jag känner några andra islänningar som varit i klubben och alla säger samma sak – att staden och allt annat runt klubben är fantastiskt. Det känns väldigt rätt att flytta hit, säger Ísak och fortsätter:
  • Jag är väldigt exalterad! Taggad på att komma till Sverige, och taggad på att dra igång.

Avtalet är skrivet över säsongen 2026.

  • Jag hoppas att jag kan komma till Norrköping och bli en del av laget direkt. Jag vill kunna göra samma sak i Norrköping som jag gjort här i Island.

Tony Martinsson, sportchef, om hans senaste nyförvärv: 

  • Ísak är en offensivt skicklig spelare, särskilt i en-mot-en spelet, som vi ser har en stor potential. Vi är glada att han kommer hit och vi hoppas att han ska kunna utvecklas här i IFK Norrköping. Särskilt glada är vi som värnar om traditionen att värva hit unga islänningar som kommer hit för att ta nästa steg i karriären.

Varmt välkommen, Ísak Andri Sigurgeirsson!

Annonser