IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 januari, 2023

Välkommen till IFK, Shannon Woeller!

IFK Norrköping har skrivit ett kontrakt med den kanadensiska mittbacken Shannon Woeller. “Jag är superexalterad och längtar efter att komma till Norrköping”, säger nyförvärvet.

32-årige Shannon kommer från Vancouver och tog sig, via Seattle, till europeisk fotboll för nästan tio år sedan.

Efter spel i Norge, på Island och i Tyskland kom Shannon till Eskilstuna United i damallsvenskan, och förutom en avstickare till Valencia är det i Sveriges högstaserie hon stannat.

  • IFK Norrköping en förening med lång historia och bra supportrar. Jag har haft en bra dialog med ledarstaben och de hade en spännande vision, säger Shannon, som spelade för Brommapojkarna förra säsongen.

Hur är du som spelare och vad kan du bidra med?

  • Jag skulle säga att jag är smart. Mina bästa egenskaper är positionering, att kommunicera och hjälpa spelarna runt mig. Jag har med mig erfarenhet från andra delar av världen och från damallsvenskan, säger Shannon, som också spelat landslagsfotboll med VM 2019 som höjdpunkt.

Vad ser du framför dig den här säsongen? 

  • Ambitionen är att vi ska konkurrera bra i damallsvenskan, det kommer såklart ta lite tid men jag tror att vi kan växa in i det under året. Jag är superexalterad och längtar efter att komma till Norrköping, dra igång och träffa alla – jag har hört att det är en bra grupp.

Manager Tor-Arne Fredheim och nyförvärvet, som ansluter nästa vecka:

  • Shannon är en rutinerad mittback med gott om erfarenhet från damallsvenskan, och det är rutin som kommer att bli viktig för vår trupp. Shannon är smart i positionsspelet och duktig i duellspelet, och vi är väldigt glada över att få hit henne.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Shannon! 

Annonser