IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 augusti, 2023

Välkommen till IFK Norrköping, Svea Rehnberg!

IFK Norrköping värvar 19-åriga anfallaren Svea Rehnberg från ligakonkurrenten IFK Kalmar. Kontraktet med IFK gäller över säsongen 2025.

Svea Rehnberg född 2004 började spela fotboll i IF Viken men har under sin elitkarriär hunnit spela för Säffle SK, Mallbackens IF och IFK Kalmar. Tjejen från Åmål har varit med i ungdomslandslagen sedan hon var femton och representerade senast F19 i EM-kvalet tidigare detta år. I F19 har Svea smällt in åtta mål på tjugo matcher. Nu gör hon övergången från IFK Kalmar till IFK Norrköping efter att ha spelat tio matcher för smålänningarna i denna säsong av OBOS Damallsvenskan.

Hur har säsongen i Kalmar varit?

  • Jag hann med två matcher innan jag skadade mig, hann möta IFK och sen åkte jag i väg på landslagsläger där jag skadade mig och sen var jag borta några veckor och missade några matcher. Efter att jag kom tillbaka så spelade jag de flesta matcherna därefter och mitt spel har känts bra och att jag utvecklats i Kalmar.

Vad är din bild av laget som du nu kommer börja spela för?

  • IFK är ett stabilt lag med en bra jämn trupp, en liknande nivå på de flesta spelarna och ett väldigt tufft lag att möta som både är fysiskt och spelskickligt. Det gällde både i Elitettan och nu i Damallsvenskan, det är aldrig en lätt match att möta IFK.

Vad är din bild av föreningen?

  • Jag gillar verkligen den sportsliga satsningen på damsidan som IFK startat, den märks verkligen. Resan som påbörjats här är fantastisk.

Bara nio matcher kvar i serien, vad är din målsättning för resterande del av året samt de två åren som kommer efter?

  • Nu vill jag försöka komma in så mycket i föreningen och laget som möjligt, tillföra med mina kvaliteter och hjälpa till att vinna så många matcher som möjligt. Sen vill jag fortsätta att utvecklas och att laget fortsätter på sin resa uppåt och blir ett etablerat lag i Damallsvenskan.

Manager Tor-Arne Fredheim om värvningen av Svea

  • Vi har följt Svea sedan hon var sexton år och spelade i Mallbacken, en av de första spelarna jag la märke till när jag kom hit hösten 2021. Hon har redan fått ett år med ett allsvenskt lag och vi ser en stor potential i henne. Inte bara där hon är som spelare idag utan den spelare hon kan bli i vår miljö. Spelare utifrån ser nu att vi har tre spelare i det svenska U23-landslaget och att en så ung spelare som Wilma redan är i U23 visar hur vi som förening blivit en attraktiv plats för unga och lovande spelare.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Svea!

Annonser