IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 juli, 2024

Välkommen till IFK Norrköping, Sigdís Eva Bardardottir!

IFK Norrköping säkrar upp den spännande isländska talangen Sigdis Eva Bardardottir, 17. “Hon är väldigt ung men också väldigt mogen i sitt spel”, säger sportchefen Dennis Popperyd.

Flytten från Island och moderklubben Víkingur Reykjavík är ett faktum för den blott 17-årige Sigdis Eva Bardatdottir som nu skrivit på ett treårskontrakt med IFK Norrköping.

  • Det känns bra, det här är mitt första proffskontrakt så jag är väldigt glad för den här möjligheten, säger Kamraternas senaste nyförvärv.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

  • Jag är en spelare som vill framåt och är direkt. En anfallare som kan använda bägge fötter, jag har god fysik för min ålder och sen tycker jag att jag har bra spelförståelse.

IFK Norrköpings nyfikenhet för Sigdis Eva Bardardottir växte snabbt till ett gediget intresse. Dennis Popperyd har kollat massor med videoklipp på talangen och använt sig av olika referenser i det grundliga scoutingarbetet som lett fram till att yttermittfältaren nu tar karriären till IFK Norrköping.

  • Hon är väldigt ung men också väldigt mogen i sitt spel. Otroligt teknisk och har en god fysik för att vara så ung. Det vi ser att vi behöver lägga tid på är att hon ska acklimatisera sig till tempot i OBOS Damallsvenskan. Att vi skriver ett långt kontrakt, som gäller över sommaren 2027, visar på att vi inte har bråttom, säger Dennis Popperyd.

Och fortsätter:

  • Det är ett stort steg att ta som 17-åring, men här spelar det också in vad det är för personlighet som vi har att göra med. Det är en mogen spelare och tjej som vågar ta för sig. Vi har också ett fantastiskt gäng spelare och ledare här som tar hand om varandra på planen – och på sidan av planen. Jag är inte orolig för den delen. IFK Norrköping har ett starkt band till Island vilket gör omställningen så mycket lättare.

I vilken position konkurrerar Sigdis i första hand?

  • Yttermittfältare i första hand. Hon är tvåfotad vilket gör att man även kan spela henne på båda kanterna. Hon kan även spela forward. Vi ser att vi kanske behöver en spetsigare konkurrens redan nu och det ser jag att hon kan komma in med direkt. Det är inte omöjligt att hon knackar på en startplats redan under hösten men skulle det inte bli så är det ingen besvikelse. Om det tar tid eller inte får vi se. Vi ser väldigt positivt på det här.

Bardardottir som prickat in tre mål på elva starter för Víkingur Reykjavík kommer att ansluta till Norrköping under sommaruppehållet.

Tor-Arne Fredheim ser fram emot att jobba med det lovande nyförvärvet.

  • Sigdis är en superintressant spelare för framtiden. Hon kommer redan nu konkurrera om en plats. Hon är smart, skicklig med boll och har en bra högerfot. Fräck och modig för sin ålder. Det kommer bli intressant att följa hennes utveckling, säger IFK-tränaren.

 

Namn: Sigdis Eva Bardardottir.

Född: 1 december 2006.

Nationalitet: Isländska.

Position: Yttermittfältare/forward.

Senaste klubb: Víkingur Reykjavík.

 

Välkommen till IFK Norrköping, Sigdis!

 

Annonser