IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 februari, 2024

Välkommen till IFK Norrköping, Sara Kanutte Fornes!

IFK Norrköping och Hammarby IF är överens om ett ettårigt låneavtal för den norska anfallaren Sara Kanutte Fornes. ”Det känns väldigt bra, det har gått snabbt men jag känner trygghet i mitt val. Gruppen verkar vara fin och jag tror detta kommer bli ett mycket bra år”, säger den norska U23-landslagsspelaren.

Sara Kanutte Fornes, född 2001 och uppväxt på ön Gossen utanför Molde, gjorde seniordebut för Molde-klubben Træff som femtonåring. Hon debuterade i Toppserien två år senare i Trondheims-Ørn som senare blev Rosenborg BK Kvinner.

Inför säsongen 2023 skrev hon ett tvåårigt kontrakt med Hammarby. Under den damallsvenska säsongen gjorde hon mestadels inhopp men satte ändå dit sex mål. Nu är Kanutte Fornes klar för kamraterna på ett ettårigt låneavtal.

  • Om jag skulle beskriva mig själv som spelare skulle jag säga att jag är en stark anfallare som älskar att göra mål, som är aggressiv i boxen och i mitt presspel, säger anfallaren.

Vad är din bild av IFK Norrköping som förening?

  • En förening som satsar på damsidan och som vill ta damlaget ännu högre upp med den nya “100 % by 2027”-satsningen. Sen spelar de bra fotboll också och vill inte bara sparka bollen långt.

Vad är ditt mål med detta år i IFK?

  • Att få mycket speltid, att göra många mål och att ta med en vinnarkultur och vinnarmentalitet in i föreningen, i omklädningsrummet och på träningsplanen.

Manager Tor-Arne Fredheim om rekryteringen av Kanutte Fornes:

  • Sara är en tydlig boxspelare, hon är alltid framme när det vankas mål och lurar. Även om det blivit lite speltid i Hammarby har hon gjort sex mål vilket vittnar om hennes målkänsla. Vi hoppas att hon kommer in hos oss och blir en startspelare, får bygga upp sitt självförtroende och spela som hon gjorde framgångsrikt i Norge. Vi har stora förhoppningar på Sara och att hon kommer bidra starkt till målskörden.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Sara! 

Annonser