IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2024

Välkommen till IFK Norrköping, Samantha Cary!

IFK Norrköping och den amerikanska försvararen Sam Cary är överens om ett ettårigt kontrakt. “Det är så spännande, jag har drömt om att bli professionell fotbollsspelare sedan jag var sex år gammal. Att allt mitt hårda arbete tillslut tog mig hit gör mig så lycklig, men nu är jag redo för nästa utmaning och att fortsätta utvecklas”, säger spelaren om sitt första proffskontrakt.

Sam Cary, född 2000 och uppväxt i St. Louis, är en atletisk vänsterback som senast spelade för universitetslaget Iowa Hawkeyes.

Under sina fem år i Iowa studerade hon samtidigt dubbla program inom hälsa och idrottshistoria. I Hawkeyes blev hon dessutom tilldelad priset “2023 All American” – ett stipendium för de 11 bästa spelarna på universitetsnivå i USA.

Nu skriver hon sitt första proffskontrakt i och med avtalet med IFK Norrköping.

  • Jag är en väldigt tävlingsinriktad spelare som älskar att hamna i tuffa dueller, jag har en vinnarmentalitet med mig ut på plan och vill alltid göra det svårt för mina motståndare att slå mig en mot en, säger Sam om sig själv efter det första passet med sina nya lagkamrater.

Vad är din bild av föreningen?

  • Att det är ett lag som växer, att de är ambitiösa och vill uppåt. Ligan i sig är av högsta kaliber så att få spela i den är en stor möjlighet för mig att utvecklas.

Vad är dina mål för denna säsong?

  • Med denna fantastiska möjlighet är mitt mål att ta vara på varje dag och vara den bästa möjliga personen och spelaren för laget, staden och föreningen.

Manager Tor-Arne Fredheim om sitt nyförvärv:

  • Sam är en vänsterback som även kan spela som mittbacken till vänster i en trebacksformation. Det är en fin tjej med mycket energi som med sin vänsterfot ofta kommer till farliga och tidiga inlägg.

Välkommen till IFK, Sam!

Annonser