IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 november, 2022

Välkommen till IFK Norrköping, Nicole Robertson!

IFK Norrköping har skrivit ett avtal med den amerikanska anfallaren Nicole Robertson. “Det kändes väldigt spännande att IFK ska få uppleva damallsvenskan för första gången”, säger Nicole.

Nicole Robertson kommer senast från IK Uppsala, där hon hade en riktig kanonsäsong.  25 mål på 26 matcher noterades 26-åringen för och det gjorde henne till skyttedrottning i elitettan.

  • Det känns som en bra möjlighet för min egen utveckling, och det kändes väldigt spännande att IFK ska få uppleva damallsvenskan för första gången. Jag ville vara en del av det, säger nyförvärvet om beslutet att komma till IFK Norrköping.

Nicole flyttade till Sverige och Uppsala inför den gångna säsongen, och tidigare i karriären har hon också spelat i Danmark och Skottland.

  • Jag är snabb, bra i luften och aggressiv. Ett hot, skulle man säga, säger Nicole, och manager Tor-Arne Fredheim påpekar att hon missade att hon är en målskytt.

Vad hoppas du på under tiden i IFK Norrköping? 

  • Jag vill fortsätta att utveckla mitt spel, och hjälpa IFK att nå sina mål.

Tor-Arne Fredheim beskriver sin nya anfallare:

  • Nicole är försvarsspelsmässigt en aggressiv anfallare med bra presspel och stor lungkapacitet. I anfallsspelet är hon djupledshotande och väldigt bra i boxen – hon gör väldigt många mål. Hon hittar löpningar både framför och bakom mittbackarna och jag är övertygad om att hon kommer ställa till problem även för försvararna i damallsvenskan.

Nicole har signerat ett kontrakt som sträcker sig tre år framåt.

  • Vi ser att hon kommer att vara viktig för oss, inte bara i år utan också i framtiden. Det var viktigt för oss att få både Nicole och Lisa (Johansson) på längre avtal. Nicole är 26, men vi ser att hon fortfarande är utvecklingsbar. Hon har stor potential och vi är glada över att ha henne här.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Nicole! 

Annonser