IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 mars, 2024

Välkommen till IFK Norrköping, Maya Antoine!

IFK Norrköping och den kanadensiska försvararen Maya Antoine är överens om ett kontrakt på ett år. “Det känns fantastiskt, det här är en stor möjlighet för mig och jag är väldigt taggad på att sätta igång.”

Maya Antoine, född 2001 och uppväxt i Toronto, Kanada är en bollskicklig försvarare som senast spelade för Vanderbilt University, där hon samtidigt studerade folkhälsa i fem år.

Nu skriver hon sitt första proffskontrakt i och med avtalet med IFK Norrköping.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

  • Jag skulle beskriva mig som en lugn, bollsäker, snabb och stark försvarare.

Vad har du fått för intryck av IFK?

  • Det som slog mig direkt är att det är en väldigt fin arena, alla jag har träffat har varit väldigt snälla och välkomnande. Jag beundrar verkligen det svenska landslaget och ser mycket fram emot att få ge mig in i den svenska fotbollen.

Vad är ditt mål med denna säsong?

  • Detta år vill jag ta med mig så många lärdomar jag kan från OBOS Damallsvenskan för att i slutet av året vara en av seriens bästa försvarare.

Manager Tor-Arne Fredheim om Maya:

  • Maya är en snabb mittback, som också kan spela ytterback. Med henne har vi fyra alternativ i försvaret, vilket ger bra konkurrens i backlinjen.

Välkommen till IFK, Maya!

 

Annonser