IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juli, 2022

Välkommen till IFK Norrköping, Laorent Shabani!

IFK Norrköping välkomnar Laorent Shabani till föreningen. “Jag ser IFK Norrköping som en framgångsrik klubb”, säger det 22-årige nyförvärvet från IK Sirius.

Laorent Shabani är fostrad i Malmö FF, där han spelade sig igenom ungdomslagen för att slutligen göra A-lagsdebut under försäsongen 2018. Då bara 19 år gammal.

Efter debuten i Malmö FF så flyttade Shabani till Uppsala och IK Sirius. Sedan dess har han hunnit etablera sig rejält på allsvensk nivå, och kan nu tillskrivas hela 65 allsvenska framträdanden. 

  • I Sirius tog jag klivet som seniorspelare, jag blev omskolad på en ny position  – och tog många kliv och blev bättre som spelare. Det kommer jag ta med mig hit nu, säger Shabani om tiden i Sirius. 

Nu ansluter alltså Shabani till IFK Norrköping under sommarens transferfönster. 

  • Det känns riktigt kul och spännande. Det känns bra att ha på sig IFK-kläderna och se sig om på arenan. Man märker att det är en storklubb. Jag var faktiskt på Malmö Stadion när Norrköping vann guldet 2015, det är den bilden jag har av Norrköping. Jag ser IFK Norrköping som en framgångsrik klubb, säger han om känslorna inför flytten. 

Shabani har sin plats på vänsterkanten, där han kan spela såväl försvarsspelare som mittfältare, och är en spelare vars styrkor ligger i snabbheten, en-mot-en spelet och kreativiteten. 

  • Jag vill ta plats direkt och göra det så bra som möjligt, sen vill jag upp i tabellen såklart, vi vill uppåt, säger Shabani beslutsamt. 

Tony Martinsson, tf sportchef, om det senaste nyförvärvet: 

  • Laorent är en spelare som kommer att förstärka oss i det offensiva spelet med sin fart och teknik, han är en bra kombinationsspelare som vi kan använda i många olika offensiva positioner. Laorent blir 23 år och är i den åldern där vi hoppas kunna utveckla honom ännu mer för att bli en toppspelare i allsvenskan. Jag vill passa på att tacka Ola Andersson i IK Sirius för ett bra samarbete. 

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Shabani!

Annonser