IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 februari, 2022

Välkommen till IFK Norrköping, Eman Markovic!

IFK Norrköping skriver ett fyraårskontrakt med den norske 22-åringen Eman Markovic. Senast kommer han från Start i den norska andradivisionen. “Det kommer vara väldigt roligt att köra igång med laget och jag är väldigt glad över att vara här”, säger han.

Fotbollskarriären började i moderklubben Lyngdal där han spelade tills han var 15 år. Därefter gick han vidare till Molde där han spelade 2015-2018 innan han skrev på sitt första proffskontrakt med den bosniska klubben HŠK Zrinjski Mostar. Senast kommer han nu från Start i den norska andradivisionen där han under den senaste säsongen stod för 16 mål och åtta assist. Nu väntar nästa steg i karriären då han skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping. 

  • Jag kan spela i flera positioner, speciellt offensivt, och trivs bra både på vänster och höger sida. Förra säsongen spelade jag på vänsterkanten och hade en riktigt bra säsong. Nu hoppas jag kunna ta med mig den bra känslan hit. Det kommer vara väldigt roligt att köra igång med laget och jag är väldigt glad över att vara här, säger Eman Markovic.

Hur är du som spelare? 

  • Jag är en offensiv spelare som är kreativ en mot en och gillar att kombinerat kontringsspelet med inläggsspel. Jag gillar att skapa chanser och spela en fin offensiv fotboll.

Vad har du för förväntningar på steget till IFK? 

  • Jag vill ta flera steg framåt och utveckla mig ännu mer. Förhoppningsvis kan jag bidra med det jag gjorde i Norge. Klarar jag av att göra det här kommer det kunna bli väldigt bra. Jag vill spela så mycket som möjligt, vara en viktig spelare för laget och göra mål.

I IFK Norrköping finns redan det norska nyförvärvet Daniel Eid – en spelare som Markovic mött på planen och nu ska spela tillsammans med.

  • Vi möttes förra säsongen och jag vet mycket väl vem han är. Jag har dock inte haft någon kontakt med honom nu. Det ska bli roligt att få lära känna honom bättre, säger Markovic om sin nya lagkamrat.

Så här säger huvudtränaren Rikard Norling om nyförvärvet:

  • Eman är en offensiv spelare med stora ambitioner i sitt en mot en-spel. Han har en stor fysisk kapacitet samtidigt som han är dynamisk och rörlig i sitt spel. Jag ser fram emot att börja jobba med honom och jag tror att IFK Norrköping kommer passa honom bra.

IFK:s ordförande Sakarias Mårdh säger:

  • Vi ser Eman Markovic som en spännande spelare för IFK, både nu och i framtiden. Han har visat stor potential i Norge och vi tror att han kan fortsätta att utvecklas som spelare i Norrköping och bli en viktig del av laget.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Eman Markovic!

Annonser