IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juli, 2022

Välkommen till IFK Norrköping, Anton Eriksson!

Anton Eriksson ansluter till IFK Norrköping från GIF Sundsvall. “Det var bara att tacka ja direkt”, säger den 22-årige backen om flytten till IFK Norrköping.

Mittbacken har sin hemvist i Umeå, och spenderade således sina första år av fotbollskarriären där. Innan han anslöt till Gif Sundsvall inför säsongen 2020 var han delaktig i Umeå FC:s avancemang till Superettan.

Idag, efter två och en halv säsong i GIF Sundsvall, är han en etablerad spelare som varit startman för GIF Sundsvall i Allsvenskan. Eriksson var en del av det svenska U21-landslag som EM-kvalade i våras.

  • Jag har fått en väldigt fin bild av IFK Norrköping, och jag har hört mycket positivt, så det var bara att tacka ja direkt, säger Eriksson.

Anton Eriksson har sina styrkor både i det att han är defensivt följsam – men också i hans passningsspel. Anton ser fram emot att konkurrera om en plats i backlinjen, och att träffa sina nya lagkamrater. 

  • Det tror jag kommer bli jättebra. Jag träffade Linus (Wahlqvist) precis här i omklädningsrummet och han verkar vara en väldigt fin människa – och så vet jag sedan tidigare hur duktig han är på planen, säger Eriksson om sin nya kollega.

Så här säger Tony Martinsson, tf sportchef, om nyförvärvet: 

  • Anton är en följsam försvarare med ett bra passningsspel. Han har en bra karaktär och har hunnit med att bli en etablerad spelare på denna nivå, trots sin unga ålder. Vi ser att Anton över tid kommer bli en viktig spelare för oss. Jag tackar Urban Hagblom i GiF Sundsvall för ett gott samarbete. 

Varmt välkommen, Anton Eriksson!

Annonser