IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 januari, 2024

Välkommen till IFK Norrköping, Amadeus Sögaard

IFK Norrköping har skrivit ett kontrakt med mittbacken Amadeus Sögaard. ”Det är otroligt inspirerande för mig att komma till en storklubb som IFK. Varje gång jag har varit här har det spelats bra fotboll inramat av en mäktig atmosfär”, säger 25-åringen.

Mittbacken Amadeus Sögaard har varit en konstant i BP:s försvarslinje på resan med dubbla uppflyttningar som tog Stockholmslaget från Ettan till Allsvenskan på två år.

Föregående säsong spelade Amadeus 28 matcher från start när BP var tillbaka i den svenska fotbollens finrum, och nykomlingen lyckades säkra nytt kontrakt.

Nu väntar en ny stad och ett nytt lag för försvararen. IFK Norrköping och Sögaard har skrivit på ett tvåårskontrakt som håller spelaren till IFK över säsongen 2025.

  • Det är jätteroligt att vara klar för IFK och det ska bli kul att få träffa grabbarna och börja spela fotboll igen. Det är något man sett fram emot under denna långa vinter, nu är allting äntligen klart och det känns väldigt skönt, säger Amadeus efter påskrivet kontrakt.

Hur skulle du beskriva dig som försvarare?

  • Jag är en bolltrygg mittback, vilket säger lite sig själv efter alla år i BP. Samtidigt är jag en försvarsarbetare som jobbar hårt för att hålla nollan. Jag är aggressiv och ser till att jobba framåt.

Vad för associationer har du till IFK Norrköping?

  • Många. IFK är en klubb som ska vara bland de största. När man varit här, både som åskådare och motståndare, har man märkt av kulturen och gemenskapen som finns i föreningen.

Sportchef Tony Martinsson om nyförvärvet:

  • Amadeus är en bollskicklig mittback med ledaregenskaper, och han har en bra säsong bakom sig i BP. Vi tror han kan utvecklas ännu mer i vår miljö och är väldigt glada över att han nu är klar.

Varmt välkommen, Amadeus!

Annonser