IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 mars, 2023

Välkommen till IFK, Niklas Gunnarsson!

IFK Norrköping välkomnar försvararen Niklas Gunnarsson till föreningen. “Jag ser fram emot att komma till Norrköping”, säger nyförvärvet.

Mittbacken Niklas Gunnarsson lämnade Strömsgodset vid årsskiftet och är nu klar för ett korttidskontrakt i IFK Norrköping.

  • Jag är väldigt, väldigt glad. Jag ser fram emot att komma till Norrköping och träffa laget, staben och alla i klubben, säger norrmannen, som skrivit på till 1 augusti.

Gunnarsson har tidigare representerat Elfsborg och Djurgården i allsvenskan, och utanför Norden har han spelat i skotska Hibernian och italienska Palermo.

  • Jag ser supermycket fram emot att komma tillbaka till allsvenskan, jag har väldigt goda minnen där ifrån. Jag har spelat mot IFK Norrköping många gånger, arenan är fantastiskt fin och det har alltid varit kul att åka dit. Jag ser fram emot att komma till en storklubb, en av de största i Sverige.

Niklas om vilken spelare och person som kommer till IFK Norrköping:

  • Jag ser mig som en lagspelare, och en tuff försvarsspelare som gillar att prata. Jag försöker att motivera mina lagkamrater. Jag vill se mig som en inkluderande person, jag har ofta agerat brygga mellan yngre och äldre spelare. Jag hoppas jag upplevs som en positiv och glad person.

Vad ser du framför dig under den kommande tiden? 

  • Det viktigaste är att man hjälper laget. Spelar man inte motiverar man de andra – spelar man kämpar man för att vinna och göra supportrarna glada. Det viktigaste är att laget går bra, för min egen del hoppas jag prestera och blir en nyttig spelare för IFK Norrköping, men laget går först hela tiden.

Sportchef Tony Martinsson om Gunnarsson:

  • Vi får in en ledartyp som spelat mängder av matcher på hög nivå. Niklas är en fysisk och skicklig försvarsspelare och vi är mycket glada över att kunna välkomna honom till föreningen, säger “Tonna”.

Varmt välkommen, Niklas! 

 

Annonser