IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 januari, 2022

Välkommen till IFK, Mimmi Asperot!

IFK Norrköping presenterar ett starkt nyförvärv i anfallaren Mimmi Asperot från IFK Kalmar. 27-åringen gjorde elva mål för förra säsongens seriekonkurrenter och var med och tog upp dem till Damallsvenskan. Trots anbud från utlandet och Damallsvenska klubbar föll valet på IFK Norrköping 2022.

Hon kom sjua i Elitettans skytteliga 2021 med sina elva mål och var en viktig kugge i IFK Kalmars avancemang till Damallsvenskan. Hennes framfart gjorde att klubbar utomlands och i Damallsvenskan ville ha hennes underskrift – men valet föll på fortsatt spel i Elitettan och IFK Norrköping.

  • Jag valde att inte förlänga kontraktet med IFK Kalmar. Det var inte planen från början, men jag ville röra på mig. Planen var att jag skulle utomlands då det är en målsättning jag har haft. Men sedan flyttade jag från Kalmar till min pojkvän och kände att jag inte var lika sugen på att flytta utomlands längre. Helheten skulle inte fungera, säger Asperot.
  • Jag har haft en bra dialog med Tor-Arne (Fredheim) och hade ett bra intryck från första början. Det är en extremt fin förening och allt känns väldigt proffsigt. Det är snäppet bättre än i någon annan förening jag varit i.

Hennes fotbollskarriär har hon sedan tidigare haft på västkusten i Kungsbacka DFF som hon representerade både i Elitettan och Damallsvenskan. För IFK Kalmar blev hon en riktig målskytt med sina 16 mål 2020 och elva mål 2021. Det är något hon vill fortsätta bidra med för IFK.

  • Jag hoppas komma in med rutin på den här nivån som jag varit på i ganska många år nu. Självklart vill jag bidra i anfallsspelet och med målen. Det hoppas jag i alla fall, säger hon med ett leende.

Vad har du för känsla inför säsongen? 

  • Första året brukar det vara mest fokus på att inte åka ur och andra året blir det mer fokus på att kunna ta både ett och flera steg. Jag tror att Tor-Arne har något jättebra på gång och han har mycket rutin själv och har också spelat på hög nivå själv. Det underlättar oftast mycket. Vi bygger vidare från den starka hösten.

Managern Tor-Arne Fredheim är mycket nöjd med sitt nyförvärv.

  • Med Mimmi får vi in en erfaren forward med många fina egenskaper och en bra person. Hon är en målskytt som vi sökt efter, säger Fredheim.

Annonser