IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 februari, 2024

Välkommen till IFK, Max Watson!

IFK Norrköping välkomnar den 28-årige mittbacken Max Watson. ”IFK är en stor, fin och familjär förening”, säger nyförvärvet.

Max Watson gick från moderklubben Bankeryds SK till Jönköpings Södra IF i början av tonåren, och i J-södra tog han sig hela vägen till A-laget.

2019 lämnade Watson för Mjällby AIF, och efter tre säsonger där tog han sig vidare ut i Europa och NK Maribor.

Efter två år i den slovenska toppklubben vänder den nyblivna 28-åringen hem till Sverige och allsvenskan.

  • Det känns väldigt bra, det är skönt att allt är klart och jag ser fram emot att sätta i gång och spela, säger Watson.

Hur är du som spelare? 

  • Jag är bra med bollen, och vill ha mycket boll. Jag ser mina styrkor i duell- och luftspelet, och så är jag relativt snabb.

Under åren i Slovenien spelade Watson drygt 50 ligamatcher och kvalmatcher till de tre stora europeiska turneringarna.

  • Det var lärorikt. Man har fått spela matcher man kanske inte fått om man inte tagit den chansen. Jag har bra minnen och erfarenheter som jag tar med mig därifrån. Jag utvecklade de flesta delarna av mitt spel, och spelade i ett lag där vi hade bollen mycket. Vi försvarade högt och med hög risk för kontringar, det är en del av mitt spel som jag utvecklat. Jag har tagit kliv sedan jag var i allsvenskan sist.

Varför ville du till IFK Norrköping? 

  • IFK Norrköping är en stor, fin och familjär förening. Man vill spela en offensiv fotboll, driva matcherna och det passar mig perfekt. Jag ser också fram emot att spela i allsvenskan igen, säger Watson, som har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2026 med option på ytterligare ett år.

Sportchef Tony Martinsson om nyförvärvet:

  • Max är en fysisk och snabb spelande mittback. Han är en stabil försvarare och i en ålder där han har samlat på sig mycket erfarenhet. Han känner till allsvenskan mycket väl, och nu har han ett par lärorika och utvecklande år i Europa med sig i ryggsäcken också. Vi är mycket glada över att kunna välkomna Max till IFK Norrköping.

Varmt välkommen, Max! 

 

Annonser