IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 januari, 2023

Välkommen till IFK, Kristen Sakaki

IFK Norrköping skriver ett halvårskontrakt med tjugofyraåriga försvararen Kristen Sakaki, senast från franska AS Saint-Étienne.

I Frankrike spelade Kristen sitt första år som professionell fotbollsspelare efter att tidigare ha representerat college-laget Trinity West Spartans där hon samtidigt studerade. College-nivån är den högsta nivån för damfotbollsspelare i Kanada, en flytt till Europa är därför ett naturligt steg för kanadensiskor som vill bli professionella fotbollsspelare och fortsätta sin fotbollsutveckling.

Hur var din tid i Saint-Étienne?

  • Det var ett spännande år i Frankrike. Laget tog sig upp till högsta divisionen dagen efter att jag skrivit på mitt kontrakt så nivån var riktigt hög. Det var en jättebra erfarenhet att få spela i en liga med så många bra spelare. Där fick jag se vad som krävs för att vara på en så hög nivå.

Varför föll valet på IFK Norrköping?

  • Min bild av Sverige och svensk fotboll är bara bra. Jag har hört mycket gott från andra spelare som varit här och spelat professionellt. Så erbjudandet att komma hit till IFK är väldigt spännande när det är lagets första säsong i Damallsvenskan. Jag hade ett bra snack med Tor-Arne Fredheim som berättade vad de har för planer och hur jag passar in i pusslet.

Du spelar som ytterback och är bekväm på både vänster och höger sida, hur kommer det sig?

  • Jag är högerfotad och kan högerbacksrollen väl men jag har spelat mycket till vänster tidigare, två år i college bland annat, så därför är jag bekväm på bägge sidor.

Slutligen, vad är dina ambitioner här hos i IFK?

  • Min ambition är att bli en bättre spelare och att hjälpa laget på alla sätt jag kan. Den bild jag fått av laget är att det är fullt med spelare som är motiverade att bli bättre och jag är likadan. Jag är mer än redo att ge järnet och visa vad jag kan på plan.

Manager Tor-Arne Fredheim har följande att säga om sitt senaste nyförvärv.

  • Kristen är en spännande modern spelare som funkar på bägge ytterbackspositioner, vilket är väldigt intressant och kan komma väl till pass. Hon är bra en mot en och snabb samt tuff trots sin storlek. Spelarprofilen passar väl med hur vi ser på ytterbackspositionen.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Kristen!

Annonser