IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 februari, 2022

Välkommen till IFK, Jacob Ortmark!

IFK Norrköping värvar den konstnärliga mittfältaren Jacob Ortmark från IK Sirius. Kontraktet är skrivet på fyra år. “Helheten här lockar verkligen och det är en anrik och fin klubb med ett gott rykte. Jag går på rosa moln”, säger 24-åringen.

Den spelskickliga mittfältaren Jacob Ortmark, 24, kommer senast från IK Sirius och har nu skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping. Förutom att han jobbar mycket med konst och målningar vid sidan av fotbollsplanen vill han också bidra med ett målande spel på planen.

  • Jag vill alltid ha boll och vill alltid vara spelbar. Jag gillar att lösa problem på planen för mina medspelare och skapa problem för motspelarna, säger Jacob Ortmark med ett leende.

Hans moderklubb är Stocksunds IF innan han redan vid tio års ålder tog klivet till Brommapojkarna och började satsa på sin fotboll. Han tog klivet upp i A-laget och blev sedan säsongen 2018 utlånad till Gefle IF. Därefter tog han klivet till Degerfors innan han säsongen 2021 representerade IK Sirius. Nu fortsätter satsningen i IFK Norrköping.

  • IFK Norrköping visade intresse i vintras och så har det intensifierats de senaste veckorna. Nu är jag här och det känns hur bra som helst. Jag går på rosa moln, säger Ortmark och fortsätter:
  • Helheten här lockar verkligen och det är en anrik och fin klubb med ett gott rykte. Det finns stora ambitioner och jag kommer hit för att vinna SM-guld. Det är en stark spelartrupp med en stark kärna som lockar.

Som spelare utifrån – hur ser du på IFK som förening? 

  • Det är en väldigt professionell förening med ett spelskickligt lag. Det är inget som har undgått någon att det är en förening som förädlar många bra spelare. Många kommer hit och börjar flyga, konstaterar Ortmark.

Sedan tiden i Brommapojkarna känner han redan målvaktstränare Christian Tiritiello. Men främst känner han Krisoffer Khazeni sedan tidigare då de är uppvuxna i samma område och har spelat X antal timmar spontanfotboll tillsammans.

  • Vi hade ett kompisgäng i Stocksund där alla älskade fotboll. Vi spelade fotboll i varje ledig sekund vi fick. Så det är så jag känner Khazeni, berättar Ortmark och ler stort.

Det påskrivna fyraårskontraktet i handen är ett bevis både på att föreningen och Ortmark ser en långsiktighet med varandra.

  • Det är en satsning både från föreningens och min sida. Det är därför det också känns så pass bra. Jag kommer till en plats där jag är här och nu och där jag kommer njuta och jobba hårt varje dag.

Tränaren Rikard Norling lyfter fram att en värvning som Jacob Ortmark rimmar väl med föreningens ambitioner och målsättningar både på kort och lång sikt.

  • Jag anser att Jacob står för precis det som vi behöver utav en central mittfältare i vårt sätt att spela och passar väl in i föreningens identitet och med ivern om att göra toppresultat. Det passar in i vår målsättning här och nu men även en långsiktighet i och med att vi skriver ett fyraårsavtal, säger Norling.

Ordföranden Sakarias Mårdh säger:

  • Vi är väldigt nöjda med att en spelare som Jacob ansluter till oss. Det här är ett bevis på att IFK fortsätter vara attraktiva för spelare som vill utvecklas och nå nya höjder i sin karriär.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Jacob Ortmark!

Annonser