IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 november, 2022

Välkommen till IFK, Isak Ssewankambo!

IFK Norrköping har skrivit ett tvåårsavtal med Isak Ssewankambo. ”Jag är jättehungrig på att få sätta igång”, säger nyförvärvet.

Isak Ssewankambo är ett välbekant namn för de som följer Allsvenskan. 26-åringen från Angered lämnade Sverige för Chelseas ungdomsakademi som 16-åring, och sedan dess har han hunnit med spel i bland andra nederländska NAC Breda och norska Molde innan han vände hem till Sverige igen 2018.

  • Det känns jättekul att vara här i Norrköping och att få starta ett nytt kapitel med det här laget. Det är ett lag som alltid varit bra i Allsvenskan, det är en bra stad där det känns att många älskar föreningen. Det ska bli kul, säger Isak, som gjort ett 50-tal matcher på u-nivå för Sveriges landslag.

Isak spelade tre år i Östersunds FK innan han lämnade för IK Sirius. Där blev det spel i ett halvår innan kontraktet gick ut i somras.

  • Jag är jättehungrig på att få sätta igång och spela igen. Jag vill lära mig varje dag, fortsätta utvecklas till en bättre spelare och hjälpa laget med det jag kan, säger Isak, som beskriver sig som en fysiskt stark spelare och en ledare som tar plats och ansvar.

Tony Martinsson, sportchef, om nyförvärvet:

  • Isak är en spelare som vi har velat ha tidigare under detta år, och nu hittade vi en lösning. Han har bred erfarenhet av allsvenskt- och internationellt spel med skolning i Chelseas akademi. Han har en bra grundutbildning och kommer tillföra gruppen fysik, ledarskap och rätt inställning. Han kan spela på flera positioner vilket är en stor fördel i dagens fotboll.

Isak har under tiden som kontraktslös hållit igång på följande sätt:

  • Han har tränat med Chelseas U23 och med en personlig tränare i Italien, och det visar på professionalitet. Vi är glada över att ha Isak här.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Isak!

 

 

Annonser