IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 december, 2021

Välkommen till IFK, Godswill Ekpolo!

IFK Norrköping presenterar det första nyförvärvet inför säsongen 2022. Det är Godswill Ekpolo som ansluter efter att senast ha representerat seriekonkurrenten BK Häcken. “Jag är en person som är hungrig och vill bli så bra som jag kan bli”, säger Ekpolo.

Den 26-årige backen Godswill Ekpolo är fostrad i FC Barcelonas akademi där han var i elva år. Därefter flyttade han till England och Fleetwood Town innan han hade en säsong i Spanien. De senaste fyra säsongerna har nigerianen representerat BK Häcken och är därmed välbekant med Allsvenskan och Sverige.

  • Jag var i BK Häcken i tre och ett halv år och kände att det var dags att flytta till ett nytt ställe. Jag behöver en ny utmaning där jag kan utvecklas. IFK Norrköping visade intresse och visade att de verkligen ville ha mig. Samtidigt gillar jag idén som presenterades för mig där föreningen har samma mål som mig. Det känns som de förstår mig som spelare, säger Godswill Ekpolo.

Vad har du för målsättningar? 

  • Jag vill fortsätta utvecklas och lära mig. Nu är jag på en ny plats där jag får lära mig något nytt från nya tränare och nya spelare runt mig. Jag är en person som är hungrig och vill bli så bra som jag kan bli. Jag ger alltid 100 procent när jag är på planen, säger Ekpolo.

När 26-åringen, som beskriver sig själv som en spelare som jobbar hårt och är bestämd i sina beslut på planen, tar klivet in i truppen blir han den tredje nigerianen i IFK Norrköping med Ishaq Abdullrazak och Samuel Adegbenro i truppen.

  • Jag känner dem inte så väl men har spelat emot dem och det är två väldigt bra spelare. Det syns framför allt på att Samuel var ligans bästa målskytt samtidigt som Ishaq är en ung spelare som utvecklats snabbt. Jag hoppas kunna lära känna dem bättre.

Tränaren Rikard Norling är nöjd med sitt tillskott till defensiven och ser nyförvärvet som ett steg i att stärka upp truppens spets. Kontraktet är skrivet på tre år.

  • Med Godswill Ekpolo stärker vi upp vårt försvar samtidigt som vi får in en väldigt duktig offensiv back. Tanken är att Ekpolo ska kunna spela så väl höger i trebackslinjen som höger vinge. Linus Wahlqvist, som har varit vår genomgående bästa spelare, kommer att förutom att spela högerback även gå in centralt i backlinjen. Det känns som ett mycket bra första steg i vår ambition att stärka upp spetsen i vår spelartrupp, säger Norling.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Godswill Ekpolo!

Annonser