IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 december, 2019

Välkommen till IFK, Frida Elofsson

Motala-tjejen ansluter till IFK Norrköping och har skrivit på för säsongen 2020.
–Det känns som ett bra steg för mig att ta då IFK verkar som en seriös klubb med goda mål och hög ambitionsnivå, vilket jag eftersträvar, säger Frida Elofsson.

Efter knäskadan hon ådrog sig sommaren 2018 tog det ett år att komma tillbaka ordentligt i träning. Då tillhörde hon Linköpings FC och har hunnit med både ett par F17-landskamp, en damallsvensk bänkplats och ett SM-guld med Östgötalaget.
   Nu är den centrala försvararen och mittfältaren redo för en hel säsong 2020.
   –Eftersom jag har varit korsbandsskadad under ett års tid är mina förhoppningar att kunna hålla mig skadefri. Mina förväntningar är att vi tillsammans ska kunna prestera på en hög nivå varje match, säger Frida.
   18-åringen är en fysisk spelare med bra spelförståelse som aldrig ger upp.
   Vad är din målsättning utöver att vara skadefri?
   –Att kunna prestera på den nivån som jag själv vill och strävar efter. Med vår trupp så hoppas jag även att vi i år kommer kunna ta nästa steg upp i Elitettan, säger Frida Elofsson.

Frida Elofsson
Född: 2001
Position: Försvarare/mittfältare
Moderklubb: BK Zeros
Tidigare klubbar: Borens IK, Linköpings FC
Aktuell: Som nyförvärv i IFK Norrköping

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser