IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 december, 2022

Välkommen till IFK, Erin Nayler!

IFK Norrköping har skrivit ett avtal med den nya zeeländska landslagsmålvakten Erin Nayler. “Jag vill att vi blir ett lag andra känner att de måste kämpa hårt emot”, säger nyförvärvet.

Över tio år i landslaget, två VM-slutspel och lika många OS. Det är en meriterad 30-åring som ansluter till IFK Norrköping.

  • Jag har hört att IFK har en fantastisk miljö och bra faciliteter. Det verkar som ett väldigt bra ställe att spela fotboll på, säger Erin.

För fem år sedan flyttade Erin till Frankrike, där hon spelade i fyra år. Ett år i England följde innan Erin flyttade norrut till Umeå inför den gångna säsongen.

  • Jag skulle säga att mina styrkor är min smidighet och min styrka i luftrummet. Jag är erfaren och en ledare på planen, säger Erin om sina kvalitéer som målvakt.

Vad kan du bidra med? 

  • Självklart erfarenhet. Jag spelade i damallsvenskan förra säsongen och vet hur serien är, och vad som krävs för att hålla sig kvar.

Erin har skrivit på ett kontrakt som löper över säsongen 2023.

  • Jag hoppas såklart att vi stannar i högsta serien och gör ett starkt avtryck i IFK:s första säsong i damallsvenskan. Jag vill att vi blir ett lag andra känner att de måste kämpa hårt emot. Personligen vill jag fortsätta utvecklas som målvakt och komma i så bra form som möjligt inför VM i juli, som blir ett hemma-VM för mig.

Manager Tor-Arne Fredheim och nyförvärvet:

  • Erin är en mycket rutinerad målvakt som har erfarenhet av damallsvenskan, och hon har spelat flera år i Europa. Erin och Sofia kommer att komplettera varandra på ett bra sätt, de är i olika åldrar och olika typer av målvakter. Vi har ett ungt, talangfullt lag som behöver balanseras med erfarenhet, och Erin kan bidra med det till hela laget.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Erin! 

 

Foto: Bildbyrån

Annonser