IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juli, 2021

Välkommen till IFK, Erica Cunningham

Den amerikanska mitt- och ytterbacken ansluter till IFK Norrköping i slutet av juli: “Jag är väldigt spänd på att dra igång”.

29-åriga Erica Cunningham kommer senast från Schweiziska FC Zürich, dit hon kom sommaren 2019. Innan dess spenderade hon två säsonger i FC Lugano, även de i den schweiziska högstaligan som avslutades i slutet av maj.
   -Jag är en fysisk, fokuserad och lugn spelare som är en ledare på planen, säger Erica.
   Hon ser fram emot att dra igång på riktigt när ledigheten är över.
   -De visade mig runt på arenan – det är en framgångsrik klubb på herrsidan och det är en professionell klubb med väldigt bra organisation. Det är en bra omgivning och det kommer hjälpa oss att lyckas med arbetet vi gör.
   Vad är dina tankar om att komma till Norrköping?
   -Jag är väldigt glad att vara här. Jag har sett stan litegrann, det är definitivt mindre än San Francisco. Alla tjejer har varit väldigt välkomnande och jag är väldigt spänd på att dra igång om ett par veckor.

Efter fyra år i den schweiziska högstaligan har hon samlat på sig en hel del erfarenhet.
   -Jag fick spela med många duktiga spelare där och det hjälpte mig att utvecklas och att lära mig mer om mig själv som spelare. Jag tror jag kan bidra med professionalism till laget.
   I en ung IFK-trupp blir hon en av de äldre.
   -Det är en del yngre spelare här och det är också en del av mina styrkor – jag har mycket erfarenhet av att spela olika typer av matcher mot olika typer av spelare, säger Erica Cunningham.

Erica Cunningham
Född: 1992
Position: Back
Moderklubb: Santa Rosa United (USA)
Tidigare klubbar: Santa Rosa Junior College (USA), USF Women’s Soccer (USA), FC Lugano (Schweiz), FC Zürich (Schweiz)
Aktuell: Som nyförvärv i IFK Norrköping

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser