IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juli, 2023

Välkommen till IFK, Emma Lind!

IFK Norrköping välkomnar den 27-åriga målvakten Emma Lind till föreningen. ”Jag vill hjälpa till att etablera IFK och klättra i allsvenskan”, säger nyförvärvet.

Östgöten Emma Lind ansluter till IFK Norrköping på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Från hemorten Vadstena gick karriären vidare i flera östgötska klubbar – Boren, Kenty och Smedby – innan hon flyttade utomläns. Först bar det av mot Göteborg och sedan till Skåne.

  • Det var väl egentligen i Jitex i Elitettan som elitkarriären tog fart. Efter ett år där flyttade jag till Limhamn Bunkeflo och bytte sedan till Rosengård, så jag stannade i Malmö i fem år, säger Emma.

I Rosengård var hon en del av laget som blev svenska mästare, och 2021 drog Emma i väg på sitt första utlandsäventyr. Det blev ett halvår i tyska Turbine Potsdam innan hon mellanlandade i Jitex för att sedan ge sig ut i Europa igen för spel i italienska Roma.

  • Det har varit häftigt och lärorikt, Vi vann två av tre titlar – cupen och ligan – och det har varit annorlunda att se en annan fotbollskultur. Jag har samlat på mig mer erfarenhet, utvecklat saker i spelet och fått lite mer skinn på näsan, säger Emma och sin utveckling under tiden i utlandet.

Hur är du som målvakt?

  • Jag är en aktiv målvakt som gillar att vara delaktig. Jag är bra med fötterna och har bra spelförståelse.

Vad var det som lockade med att komma till IFK?

  • Att få komma tillbaka till allsvenskan och vara med på den långsiktiga satsningen som IFK gör. Det ska bli kul att få vara med på en resa där något byggs i stället för att komma till något färdigt, jag vill hjälpa till att etablera IFK och klättra i allsvenskan. Det sociala livet har också lockat, jag har släkt och vänner runt om i Östergötland och det ska bli roligt att kunna kombinera fotbollen med ett socialt liv vid sidan om.

Manager Tor-Arne Fredheim om nyförvärvet:

  • Emma är en rutinerad målvakt som har gott om erfarenhet av allsvenskan. Hon kommer från närområdet och kan snabbt komma in i gruppen, och hon kommer att utmana Sofia på ett positivt sätt. Att Emma var möjlig att få hit var en möjlighet vi var tvungna att ta. Vi behöver långsiktigt öka konkurrensen i truppen och nu har vi en väldigt stark konkurrenssituation på målvaktssidan som vi tror kommer göra Emma, Sofia och hela laget bättre.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Emma!  

 

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här