IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juli, 2023

Välkommen till IFK, Emma Lind!

IFK Norrköping välkomnar den 27-åriga målvakten Emma Lind till föreningen. ”Jag vill hjälpa till att etablera IFK och klättra i allsvenskan”, säger nyförvärvet.

Östgöten Emma Lind ansluter till IFK Norrköping på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Från hemorten Vadstena gick karriären vidare i flera östgötska klubbar – Boren, Kenty och Smedby – innan hon flyttade utomläns. Först bar det av mot Göteborg och sedan till Skåne.

  • Det var väl egentligen i Jitex i Elitettan som elitkarriären tog fart. Efter ett år där flyttade jag till Limhamn Bunkeflo och bytte sedan till Rosengård, så jag stannade i Malmö i fem år, säger Emma.

I Rosengård var hon en del av laget som blev svenska mästare, och 2021 drog Emma i väg på sitt första utlandsäventyr. Det blev ett halvår i tyska Turbine Potsdam innan hon mellanlandade i Jitex för att sedan ge sig ut i Europa igen för spel i italienska Roma.

  • Det har varit häftigt och lärorikt, Vi vann två av tre titlar – cupen och ligan – och det har varit annorlunda att se en annan fotbollskultur. Jag har samlat på mig mer erfarenhet, utvecklat saker i spelet och fått lite mer skinn på näsan, säger Emma och sin utveckling under tiden i utlandet.

Hur är du som målvakt?

  • Jag är en aktiv målvakt som gillar att vara delaktig. Jag är bra med fötterna och har bra spelförståelse.

Vad var det som lockade med att komma till IFK?

  • Att få komma tillbaka till allsvenskan och vara med på den långsiktiga satsningen som IFK gör. Det ska bli kul att få vara med på en resa där något byggs i stället för att komma till något färdigt, jag vill hjälpa till att etablera IFK och klättra i allsvenskan. Det sociala livet har också lockat, jag har släkt och vänner runt om i Östergötland och det ska bli roligt att kunna kombinera fotbollen med ett socialt liv vid sidan om.

Manager Tor-Arne Fredheim om nyförvärvet:

  • Emma är en rutinerad målvakt som har gott om erfarenhet av allsvenskan. Hon kommer från närområdet och kan snabbt komma in i gruppen, och hon kommer att utmana Sofia på ett positivt sätt. Att Emma var möjlig att få hit var en möjlighet vi var tvungna att ta. Vi behöver långsiktigt öka konkurrensen i truppen och nu har vi en väldigt stark konkurrenssituation på målvaktssidan som vi tror kommer göra Emma, Sofia och hela laget bättre.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Emma!  

 

Annonser