IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 december, 2021

Välkommen till IFK, Elsa Burvall!

IFK Norrköping värvar 21-åriga Elsa Burvall från Bollstanäs SK. Kontraktet är skrivet på ett år. “Föreningen vill etablera sig i Elitettan och på sikt klättra till Damallsvenskan och det matcher med mina personliga mål”, säger hon.

Elsa Burvall har trots sin unga ålder spelat i Elitettan sedan 2017 där hon representerat Sundsvalls DFF och Bollstanäs SK. Tidigt fick hon ett stort ansvar på en hög nivå och har varit ordinarie i Elitettan under fyra års tid.

  • Jag började ganska tidigt spela i A-lag och spelade i division 1 redan 2015. Jag fick testa på att satsa ganska tidigt och har alltid brunnit för fotbollen. Jag tycker det är så himla kul och vill fortsätta utvecklas och det är på så sätt jag redan har lyckats samla ihop fem säsonger i Elitettan, säger Burvall och ler.

Hon kan spela både som central mittfältare och ytterback – vilket är något som IFK Norrköping ser som en stor fördel nu när hennes fotbollssatsning fortsätter i föreningen.

  • IFK Norrköping känns som en väldigt spännande förening. Tidigare har man haft sin bild av föreningen från herrsidan men nu är den också intressant för satsningen på damerna. Föreningen vill etablera sig i Elitettan och på sikt klättra till Damallsvenskan och det matcher med mina personliga mål och min egna fotbollsutveckling, säger 21-åringen.

Vad har du mer konkret för personliga målsättningar? 

  • Jag vill komma så långt som jag kan med fotbollen och satsa helhjärtat. Jag vill spela i Damallsvenskan i framtiden och det känns som att den här föreningen passar mig väldigt bra. Vi har samma ambitioner för framtiden, säger Burvall och ler stort.

IFK Norrköpings manager Tor-Arne Fredheim är väldigt nöjd med att ha knutit till sig talangen.

  • Elsa är en lugn norrländska som samtidigt är energisk och spelskicklig. Hon har mycket rutin från Elitettan för sin ringa ålder och det är väldigt positivt att hon är en flexibel spelartyp som kommer konkurrera på det centrala innermittfältet och ytterbackspositionen, säger Fredheim.

Annonser