IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 december, 2023

Välkommen till IFK, Elin Rombing!

IFK Norrköping förstärker med försvararen Elin Rombing. “En fin förening som spelar fin fotboll”, säger 25-åringen från Malmköping efter att ha skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Den rutinerade ytterbacken kommer senast från IK Uppsala och hon har 100 matcher i Sveriges högsta serie på sitt CV, där merparten spelats i Eskilstuna United.

Den 174 cm långa försvararen med Dunkers IF som moderklubb har skrivit på ett tvåårskontrakt och är redo för spel i IFK Norrköpings inför den andra säsongen av OBOS Damallsvenskan.

  • IFK Norrköping är en bra klubb, med många fans och de spelar bra fotboll. IFK är ett lag som vill bygga spelet nerifrån och ha mycket bollinnehav, något som passar min spelstil bra, säger Elin om varför valet landade på kamratföreningen.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

  • Jag är en spelare som vill sätta mina lagkamrater i bra positioner. Genom inlägg eller inspel, trivs med att vara involverad i speluppbyggnaden. Och så springer jag mycket – både upp och ner, avslutar Rombing med ett skratt.

Manager Tor-Arne Fredheim om nyförvärvet:

  • Elin är en erfaren och skicklig ytterback med en fin inläggsfot. Men hon har också nyttiga allround-kvalitéer som gör att hon kan spela som både högerytter och centralt på mittfältet. 

IFK Norrköping hälsar Elin varmt välkommen till föreningen.

Annonser