IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juli, 2023

Välkommen till IFK, Elin Landström!

IFK Norrköping har gjort klart med den 31-åriga försvararen Elin Landström. “Det känns otroligt bra, jag är väldigt glad och stolt som sitter här”, säger nyförvärvet.

Försvararen har AS Roma som senaste klubbadress och vänder nu hem för spel i Sverige, i tidigare hemstaden Norrköping.

  • Jag tycker om staden, jag tycker om klubben, jag tycker om supportrarna. På många sätt känns det som att komma hem, säger Elin om beslutet.

Elin kommer från Umeå och inledde seniorkarriären i hemortens Umeå IK 2009, då i OBOS Damallsvenskan. Där blev hon kvar fram till säsongen 2015 när hon lämnade för Göteborg och, dåvarande, FC Göteborg.

Elin hann med två säsonger på västkusten innan hon skrev på för Linköpings FC.

Sommaren 2021 bytte Elin Östergötland mot Milano och spel i Inter. I den italienska klubben hann hon med totalt 19 matcher, varav 13 från start, innan hon – inför säsongen 2022 – lämnade för huvudstaden och spel i Roma.

I Roma har hon varit en del av det lag som i år vann klubbens historiska första Serie-A titel.

  • Jag har fått med mig väldigt mycket lärdomar från Italien men nu känner jag  mig ganska klar där. Jag känner att jag vill komma hem och till en miljö som är ambitiös, och där jag kan vara med och bidra.

Då kändes Norrköping som det perfekta valet för Elin.

  • Norrköping har lockat sedan avancemanget till allsvenskan, och det är en väldigt spännande resa som påbörjats. Det känns som början på något mer, det finns en stor ambition i föreningen och laget så jag är väldigt glad över att få vara en del av den resan.

Tor-Arne Fredheim om sitt nyförvärv: 

  • Elin är en rutinerad spelare med mångårig allsvensk erfarenhet och en hel del internationell erfarenhet från Italien. Hon har en fin vänsterfot, är en riktig lagspelare och oerhört professionell. Vi är väldigt glada över att få hit Elin.

Hör Elins första ord som IFK-spelare: 

Annonser