IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 december, 2020

Välkommen till IFK, Cornelia Baldi Sundelius

21-åringen lämnar Åland United för IFK Norrköping.

Eskilstuna-tjejen lämnade Sverige och Eskilstuna United inför 2020 och skrev ett kontrakt med Åland United i den finska högstaligan – ett lag som sedermera kom att vinna såväl serien som cupen. Säsongen innan kom dessutom debuten i Damallsvenskan.
   Efter ett år på Åland flyttar målvakten tillbaka till Sverige.
   –Jag ser fram emot att dra igång försäsongen i januari och jag tror vi har något väldigt intressant att bygga på. Det är lätt att tänka att en nykomling i Elitettan ska ligga på nedre halvan men jag tror att vi kan etablera oss, säger Cornelia Baldi Sundelius.

Målvakten har en rätt så klar bild över IFK.
   –Det är en ambitiös klubb på både herr- och damsidan. Det är en klubb med höga mål och rik historia och jag tycker det är coolt att få vara en del av det.
   Precis som Emelie Johansson kommer hon från den finska högstaligan.
   –Finsk fotboll har potential att utvecklas – jag tycker Sverige ligger i framkant. Tekniskt är Sverige bättre med högre tempo. I finska ligan finns det många fysiska spelare.

Som spelare är hon explosiv med en bra blick för spelet och kompenserar längden med att vara bra i närspelet och en mot en.
   Efter en lite tyngre säsong på Åland ser hon fram emot 2021.
   –Jag tar med mig hårt arbete och att det alltid kommer löna sig. Att ha tålamod och inte gräva ner sig när det inte går som man vill – när det känns som tuffast har man nära till genombrottet.
   Vad är dina förhoppningar?
   –Att etablera oss i mitten av tabellen i Elitettan men ha ambitionen att klättra högre upp och göra en bra förstasäsong. Nu är det tre lag som går upp till Damallsvenskan så man vet aldrig. Det är en ambitiös klubb och det skulle inte förvåna mig om vi håller oss i toppen av tabellen faktiskt, säger Cornelia Baldi Sundelius.

Cornelia Baldi Sundelius
Född: 1999
Position: Målvakt
Moderklubb: Eskilstuna United
Tidigare klubbar: KIF Örebro, Eskilstuna United, Åland United (Finland)
Aktuell: Som nyförvärv i IFK Norrköping

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser