IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 mars, 2023

Välkommen till IFK, Chelsie Dawber!

IFK Norrköping lånar den australensiska yttern Chelise Dawber. ”Jag är väldigt exalterad över den här möjligheten”, säger 23-åringen.

Chelise Dawber kommer från Adelaide och har främst representerat Adelaide United under de senaste säsongerna. Våren 2022 lämnade hon för Chicago Red Stars, och lånades tillbaka till Adelaide inför säsongen den gångna vintern.

I och med lagets miss av slutspelet fanns det nu en möjlighet för IFK Norrköping att låna in Chelsie från Chicago.

  • Jag är väldigt exalterad över den här möjligheten, jag ser fram emot att få dra igång med tjejerna. Jag har aldrig varit i Sverige i tidigare, men jag vet att serien är väldigt bra, säger Chelsie.

Hur är du som spelare?

  • Jag älskar att vinna och jag jobbar hårt för det. Jag gillar att göra mål och bidra till laget.

Manager Tor-Arne Fredheim och nytillskottet:

  • Vi ser henne främst som ytter, men hon kan också spela som central anfallare. Chelsie är en poängspelare som är inblandad i de sista passningarna eller avsluten för att vi ska göra mål. Hon är en vass framspelare och målskytt som också är smart i sitt spel.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Chelsie!

Annonser