IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 december, 2023

Välkommen till IFK, Andreas Alm!

IFK Norrköping välkomnar Andreas Alm som ny huvudtränare för herrlaget. ”Att jag skulle komma tillbaka hit har alltid funnits i mitt huvud”, säger Alm.

2003 skrev Andreas Alm på som spelare för IFK Norrköping. 20 år senare är han tillbaka som huvudtränare.

  • Det är inte oväntat, att jag skulle komma tillbaka hit har alltid funnits i mitt huvud. I och med att jag spelat här finns en naturlig koppling, och jag trivdes väldigt bra i staden. När jag varit här som motståndartränare har jag känt att det här är en bra plats att vara på om man älskar att arbeta med fotboll, säger Alm.

Alm flyttade från Norrköping 2005 och rundade av spelarkarriären i Eskilstuna City några år senare. Därefter har Alm blivit en rutinerad tränare med tio allsvenska säsonger i AIK och BK Häcken, och två sejourer i Danmark med Vejle BK och Odense BK.

  • Det blev till slut väldigt bra timing. Både jag och IFK har varit inne i processer under de senaste månaderna, och i slutet överlappade dem. Det var verkligen god timing, säger 50-åringen.

Vad har Norrköping haft för plats hos dig under åren?

  • Jag har andats in IFK-luften när jag var spelare här, och det är den känslan jag har kvar. Jag vet att det alltid finns en stor kärlek till föreningen, och jag vet att det också finns stora förväntningar efter ett par år där man önskat mer. Jag tror att balansen mellan att hitta både små och stora segrar blir viktig.

Alm kommer att påbörja sitt nya uppdrag efter årsskiftet, och avtalet gäller över säsongen 2026.

  • Jag ser framför mig att jag får dela min kunskap tillsammans med ledare, spelare och övriga organisationen. Jag har lärt mig massvis under åren som tränare i Sverige och Danmark, och det finns mycket jag ser fram emot och förväntar mig ska hända. Det är otroligt mycket positiva saker, som man inte kan förutse, som kan hända när många vill mycket.

Sportchef Tony Martinsson om Andreas Alm:

  • Andreas är en meriterad tränare som har lång erfarenhet av allsvenskan. Andreas är en varm person som har bra hand med spelare, och han är inte rädd för att släppa fram unga talanger vilket passar bra in i vår strategi. Även om många år har gått sedan han var här sist känner han till föreningen och staden, och vi är mycket glada över att ha honom tillbaka.

Styrelseordförande Sakarias Mårdh:

  • Rekryteringen av Andreas Alm passar mycket bra in i den strategi vi arbetar efter där både ledarskap och föreningens värdegrund varit ledstjärnor i urvalet. Jag och styrelsen önskar honom välkommen till vår fina förening.

Klubbdirektör Michael Sturehed:

  • Det är skönt att vi kommit i mål och vi är glada över att Andreas är här. Det har varit lång process, men den har fungerat bra enligt de riktlinjer vi satte upp i jakten på en ny huvudtränare.

 

Annonser