IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 februari, 2024

Välkommen till IFK, Alexandra Hellekant!

IFK Norrköping värvar anfallaren Alexandra Hellekant från BK Häcken och skriver ett tvåårigt kontrakt med spelaren. ”Det känns jättebra, det var kul att få träffa tjejerna och köra i gång direkt”, säger nyförvärvet.

Alexandra Hellekant värvades till BK Häcken efter en stark säsong i Jitex BK säsongen 2022 av Elitettan. Efter ett år på Hisingen är nu 23-åringen klar för IFK Norrköping med nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Varför valde du att skriva på för IFK?

  • Jag har fått ett väldigt bra intryck av IFK. Det känns som en bra förening med bra förutsättningar att utvecklas som spelare, fotbollen är attraktiv och jag är väldigt taggad på att börja spela.

Vad är din bild av IFK?

  • En förening med en bra supportrar som även är familjär och omhändertagande. IFK gjorde en imponerande debutsäsong i OBOS Damallsvenskan och det känns som att föreningens satsning på damlaget är på riktigt.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

  • Jag är en offensiv spelare, en rätt så snabb forward som jobbar hårt, gillar att utmana mina motspelare och ständigt vara ett hot.

Manager Tor-Arne Fredheim om sitt nyförvärv:

  • Alexandra har konkurrerat om speltid i ett lag som nu ska spela slutspel i Champion’s League. Att en spelare som henne sökt sig till oss ser vi som ett fint kvitto på vår verksamhet i föreningen. Som spelare är hon väldigt allround och har mycket energi, en poängspelare som gör både mål och assist. Vi ser en stor potential i Alexandra och tror att hon i IFK kommer ta klivet till att bli en skicklig allsvensk startspelare.

 

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Alexandra!

 

Annonser