IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 november, 2021

Välkommen hem My Cato!

IFK Norrköping värvar Norrköpingstjejen My Cato som har skrivit på ett treårskontrakt. “Jag känner IFK utan- och innantill så det blev ett enkelt val”, säger 19-åringen.

My Cato har Eneby BK som moderklubb där hon spelade fram till hon var 14 år och tog klivet över till IFK Norrköping. Här spelade hon i fem år innan hon blev värvad till Kvarnsveden i Elitettan. Inför säsongen 2021 tog hon steget till Linköping FC i damallsvenskan. Under säsongen som precis avslutats drogs hon med en hjärnskakning som höll henne borta från spel. Nu är hon dock tillbaka på fotbollsplanen och reda för att tampas med IFK Norrköping.

  • IFK har alltid varit ett alternativ för mig då jag gillar föreningen och gillar många av spelarna som fortfarande är kvar. Jag trivdes jättebra i laget när jag spelade här senast. Nu känns det som att IFK har en otrolig rolig resa på gång som jag jättegärna vill vara med på, säger My Cato.

My är en bolltrygg innermittfältare med ett fint passningsspel och offensiva kvaliteter som kommer stärka upp den befintliga truppen. Kontraktet är skrivet på tre år.

  • Jag vill ta nästa steg som fotbollsspelare men ville hitta det någonstans där jag kan få en nystart. Jag känner IFK utan- och innantill så det blev ett enkelt val, säger Cato.

En viktig faktor i att hon lämnar Linköping FC för IFK Norrköping är för att hon fått ett gott intryck av den nye managern Tor-Arne Fredheim.

  • Jag har haft många bra samtal med Tor-Arne och tycker att han är en väldigt bra fotbollstränare. Han ser mig som den fotbollsspelaren jag själv ser mig som vilket jag tycker är jätteviktigt. Han är väldigt ärlig och väldigt hård som jag upplever det. Men det är något som jag bara ser som positivt. Att han kommit in tror jag är väldigt viktigt för IFK Norrköping, säger Cato.

Tor-Arne Fredheim själv är mycket nöjd med sitt första nyförvärv.

  • Vi ser My som en långsiktig värvning. Hon är en bolltrygg spelare med ett bra passningsspel som gör andra spelare bättre. Det är extra glädjande att hon är från stan och har erfarenhet av Elitettan och Allsvenskan. Att hon själv sökt sig till oss visar också att vi påbörjat något bra, säger Fredheim.

Annonser