IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 juni, 2024

Välkommen hem, David Mitov Nilsson!

En guldhjälte och grabb från stan vänder hem. David Mitov Nilsson, 33, är tillbaka i IFK Norrköping. “När allt var klart, jag tittade på kontraktet och “Tonna” sa: ”Välkommen hem” så fick jag tårar i ögonen.”

Fem år och sejourer i GIF Sundsvall, norska Sarpsborg 08 FF och IK Sirius har passerat.

Nu är det klart att David Mitov Nilsson drar på sig IFK Norrköpings tröja igen.

Tillbaka i moderklubben som han representerat i 132 matcher, fördelat på Allsvenskan, Superettan, Europa League-kval och Svenska Cupen, är det med bubblande känslor som David Mitov Nilsson åter kliver in på PlatinumCars Arena som IFK-spelare.

  • Surrealistiskt, säger 33-åringen som startade sin karriär i IFK Norrköping som pojklagsspelare, slog sig in i A-laget och startade alla matcher guldåret 2015.
  • Att få den här möjligheten att flytta hem och sluta cirkeln har alltid varit en dröm. När jag lämnade första gången så var önskan att en dag komma tillbaka, men det är ingenting som jag tar för givet. Att få den  här möjligheten är jag tacksam och stolt över. Det betyder mycket för mig och min familj. Det är många som är glada, framför allt jag, fortsätter Mitov Nilsson.

Som ser åren utanför Norrköping som nyttiga på ett personligt plan och utvecklande för sin egen karriär.

Något 33-åringen tar med sig tillbaka till hemstaden. Han backar inte för att använda sin erfarenhet i återkomsten.

  • Nya städer, nya miljöer, nya människor, nya lagkamrater och nya rutiner. Det har gjort mig nyfiken. Det är en helt annan David som kommer hem.

Berätta mer.

  • Jag är mer mogen hur jag värderar saker, hur jag ser på saker och ting. Jag uppfattar mig som själv som en lugn person och är kanske ännu lugnare nu. Det har jag fått in i fotbollen, i träningskulturen. Vad som är viktigt för mig. Jag har skaffat mig erfarenhet att ta med mig till andra personer i laget och till andra personer man träffar – vart det nu än är. Stora steg som målvakt, men ännu större som människa.

Du har inget emot att ta en ledarroll och kliva fram och visa vad IFK står för?

  • Jag skulle säga att det är en av anledningarna att jag är här. Jag vet hur Norrköping är som stad och klubb. Jag har haft några otroligt fina år här, men även några tuffa. Man brinner extra mycket för klubben som man är född och uppvuxen i. För mig att komma hem är inte bara att skriva på ett kontrakt och ska spela fotboll. Det betyder mycket mer för mig.

Av många saker som lockar med att spela för IFK Norrköping igen så är möjligheten att åter dela omklädningsrum och emblem med Christoffer Nyman högt upp på listan.

  • ”Totte” är en av mina närmaste vänner. Att få spela med honom igen är en stor glädje för oss båda. Det känns som vi kan stötta varandra i vilken riktning vi vill ta det härifrån, hjälpa varandra och hjälpa laget framåt. Det är en tuff situation för IFK, men där vill jag verkligen komma och hjälpa på och utanför planen, betonar Mitov Nilsson.

IFK Norrköpings sportchef, Tony Martinsson, om att se guldkeepern från 2015 i IFK Norrköping igen:

  • Jättekul. Vi vet att det är en mycket duktig målvakt med mycket erfarenhet som kommer betyda mycket med sitt stora hjärta och kärlek till klubben. Han bidrar lika mycket utanför planen. Det blir en ökad konkurrenssituation för de målvakter vi har. Det är en ledare som är omtyckt.

Kontraktet med David Mitov Nilsson sträcker sig 3,5 år framåt.

 

 

Annonser