IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 februari, 2024

Välkommen Dennis Popperyd, ny sportchef IFK Norrköping dam

IFK Norrköping förstärker damorganisationen med sportchefen Dennis Popperyd som senast verkade i samma roll för Växjö DFF.

31-åringen från Stockholm startade sin fotbollsbana i huvudstaden där han bland annat var talangscout för AIK:s akademi. Dennis kommer precis från sin roll som sportchef i Växjö DFF.

  • Under de senaste åren som Sportchef i Växjö DFF har jag byggt upp en stabil organisation i A-laget som gett goda resultat, och byggt grunden och strukturen för akademin som snabbt producerat egna spelare till damlaget och lockat till sig nya talanger, säger Dennis.
  • IFK Norrköping är en stor och anrik fotbollsförening med fantastiska förutsättningar för att göra något väldigt bra. Dubbelklubbsstatusen med två lag i våra högsta serier ser jag som väldigt positiv då det finns massor att både lära och att arbeta tillsammans med. Supportrarna har visat att de är med och stöttar tjejerna vilket jag tycker är väldigt roligt, att vi tillsammans med supportrarna arbetar för att IFK Norrköping också ska nå stora framgångar på damsidan.
  • Jag ser fram emot att bidra med det jag kan och stärka upp damverksamheten på sikt för att ta nästa steg sportsligt, men även organisatoriskt. Även akademin ska få sig ett lyft på samma sätt med förhoppningsvis fler lag till 2025. Det är ytterst viktigt att både akademi och damlaget blir bra tillsammans men också hållbara över tid.

Klubbdirektör Michael Sturehed om rekryteringen av Popperyd:

  • Med Dennis som ny sportchef för dam- och flickverksamheten får vi en till viktig pusselbit på plats i byggandet av en mer komplett verksamhet. Dennis har gjort ett bra jobb i Växjö och vi får en person som tar den övergripande rollen vilket gör att TA får möjlighet att ännu mer fokusera på att vara huvudtränare för vårt elitlag, samtidigt som att vi kan arbeta mer aktivt med att bygga vidare med vår ungdoms- och akademiverksamhet.

Ordförande Sakarias Mårdh om rekryteringen av Popperyd:

  • Rekryteringen av sportchef för damverksamheten ligger helt i linje med föreningens långsiktiga satsning på professionaliseringen av damfotbollen. Genom att förstärka organisationen med Dennis Poperyd får vi dels en kompetent ny medarbetare samtidigt som vi med trovärdighet tar nästa steg med både A-laget och flickakademin.

Tor-Arne Fredheim slutför det rådande transferfönstret som manager för IFK Norrköping men går sedan över till att bli huvudtränare när Dennis är på plats om några veckor.

Välkommen till IFK Norrköping, Dennis!

Annonser