10 mars, 2024

Uttåg ur cupen efter förlust mot MFF

Kvartsfinalen mellan Malmö FF och IFK Norrköping i Svenska Cupen blev en målrik tillställning där kamraterna tog en tidig ledning, men fick se sig besegrade med 5-2 och således blev utslagna ur cupen.

Matchen var ung när IFK Norrköping spräckte Dahlins nolla. Kalleys hörna nickas ut till en väntande Daniel Eid som skickar tillbaka bollen in i Malmös box, där missar Derek Cornelius att Carl Björk lurar, anfallaren kommer fri mot målet och placerar bollen säkert till matchens första mål. Malmö i underläge växer in i matchen och skapar några chanser till Sebastian Jörgensen gör 1-1. Ställningen står sig till halvtidspaus.

In i den sjuttionde minuten står sig resultatet och IFK har kämpat hårt för att bevaka resultatet mot ett ständigt utmanades MFF. Tillslut får de utdelning, om än tveksamt. Erik Botheim knuffar Anton Eriksson i ryggen vilket gör att han utan bevakning kan nicka in inlägget till 2-1. Hemmalaget fortsätter hugga och gör sedan 3-1 och 4-1 de kommande minuterna. IFK Norrköpings nyförvärv Tim Prica, som byttes in några minuter tidigare, står för en klassaktion när han reducerar till 4-2. Ismet Lushaku bröstar ner bollen till Prica som bara vrider om och med vänsterfoten skickar bollen i Dahlins högra kryss på halvvolley. I matchens slutskede vinner IFK hörna och Oscar Jansson deltar i forceringen, bollen dimper farliga nära Daniel Eid i box men MFF-spelare sparkar ut den till en väntandes Taha Ali som springer mot tom bur och gör matchen sista mål, 5-2 till Malmö.

Yahya Kalley efter slutsignal:

• Det var en svår match, vilket vi visste från början. Vi inledde första halvlek piggt och bra sen låter vi dem kontrollera matchen. Vilket de gör väldigt bra, jag kan känna att det blir en del passivitet där. Om vi hade fortsatt som vi inlett hade det kunna gå annorlunda känner jag.

Ligger svårigheten i deras säregna spelstil, att de packar ytan kring bollen med många spelare?

• Det är blandning av det och lite annat. Det är ovanligt och något man inte är van med, vilket gör att man kan bli lite ställd. Men jag tycker vi hade kunnat ta kontrollen, vi ger dem den för enkelt.

Malmö FF – IFK Norrköping 5-2 (1-1): Svenska cupens kvartsfinal, söndag 10/3 2024, Eleda Stadion

Mål: 0-1 Carl Björk (2′), 1-1 Sebastian Jörgensen (15′), 2-1 Erik Bothem (71′), 3-1 Sebastian Jörgensen (77′), 4-1 Taha Ali (83′, 4-2 Tim Prica (90′), 5-2 Taha Ali (90+5′)

Varningar: Derek Cornelius, Arnór Traustason, Jens Stryger Larsen, Erik Botheim, Henrik Rydström

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson, Yahya Kalley  – Dino Salihovic (86′), Arnór Traustason (63′) – Carl Björk (78′), Vito (78′), Laorent Shabani – Christoffer Nyman (K) (78′)

Ersättare: Kevin Eriksson, Moutaz Neffati, Amadeus Sögaard, Isak Ssewankambo (63′), Ismet Lushaku (78′), Ture Sandberg (86′),  Noel Sernelius, Isak Andri Sigurgeirsson (78′), Tim Prica (78′)