IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 juni, 2024

Uppdatering från IFK Norrköpings styrelse

IFK Norrköping tar herrlagets nuvarande tabellplacering och vårens allsvenska resultat på största allvar. Efter förlusten i Uppsala påbörjades med en gång arbetet för att vända trenden och göra en starkare höst.

Styrelsen hade extramöte under söndagen och beslutade om en grundlig analys av den sportsliga prestationen för herrlaget under våren.

Det följdes upp med ett samtal med den sportsliga ledningen, i egenskap av huvudtränaren Andreas Alm och sportchefen Tony Martinsson, under måndagen för att inhämta analys, påbörja en grundlig utvärdering och hitta en gemensam väg framåt efter sommaruppehållet.

Allt för att säkerställa att utvecklingen går i den riktning som föreningen önskar.

Inhämtning av information sker brett.

  • Målet med den grundliga analys som väntar är att ta reda på varför resultaten uteblivit. Nästa steg är att hitta åtgärder för att rätta till det. Vad det kan vara för åtgärder får vi enas om efter utvärderingen är klar. Tillsammans ska vi vända det här, säger IFK Norrköpings ordförande, Sakarias Mårdh.

När kan vi vänta oss någon form av resultat?

  • Vi har ett styrelsemöte på måndag, där vi kommer få en första del av analysen innan arbetet och samtalen går vidare med spelarna. Vi kommer kunna kommunicera något i mitten av nästa vecka, säger Sakarias Mårdh.
  • I en del av analysen och utvärderingen ingår även att rannsaka styrelsens arbete under året. Vi kommer att utvärdera hur vi kan förbättra stödet och styrningen till organisationen för att säkra den långsiktiga strategin.

En kallelse till extra informationsmöte med fokus på den sportsliga verksamheten kommer göras inom kort. Mötet är planerat att äga rum före midsommar.

 

 

Annonser