IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 augusti, 2019

Underhållande spel gav 5–0 på Helsingborg

Fotbollspropaganda deluxe och en handfull mål. IFK Norrköping visade sig från sin bästa sida mot Helsingborgs IF. “Vi har utvecklat oss ännu mer än vid samma tidpunkt förra året”, tyckte Simon Thern efter storvinsten.

NORRKÖPING
Femte raka nollan, lika många målskyttar idag och även fem matcher utan att ha synat det gula kortet. IFK Norrköping blev historiska i allsvenska sammanhang när laget nu slog det tidigare rekordet från 1993 utan att ha släppt till ett enda mål.
      – Det är roligt, jag förstod det och då får man ge oss i alla fall att vi gjort någonting bra den sista tiden och vi är svåra att göra mål på och gör även en hel del mål framåt nu. Som kollektiv jobbar vi hårt och det känns som vi har hittat tillbaka till och utvecklat oss än mer än förra året när vi egentligen gick bättre, ansåg Simon Thern.
      Som tillsammans med laget bjöd på fotbollsgodis under hela den första halvleken och stora delar av de sista 45, kanske den bästa spelmässiga insatsen under seriespelet 2019?
      – Det var bra, egentligen bara en liten dipp på 15-20 minuter i början på andra som var lite sämre från vår sida där vi var lite passiva. Det kändes bra under hela matchen trots den där lilla dippen. En sådan har man nästan alltid, det är bara Manchester City som inte har några dippar, sa Simon och log brett.
      Kalle Holmberg inledde målskyttet och Thern själv fick sista ordet före paus, ett mål som var psykologiskt viktigt för laget.
      – Jo, det var ett bra skott. Vi vände på spelet och jag kom in i en yta bakom deras mittfältare där de inte riktigt var med. Sedan kom en bra passning utav Sead och jag kunde vända upp och ta en touch framåt, sen så klippte jag till precis utanför straffområdet. Det var lite a lá AIK 2018, beskrev Simon fullträffen bakom Anders Lindegaard.
      Mellan matchminuterna 79 och 84 gjorde IFK tre mål!
      – Vi punkterade matchen och vi kände att vi fick ett fysiskt och ett mentalt övertag när det var många av deras spelare som började stretcha efter kramp och låg kvar. Då visste vi att det hade varit jobbigt för dem, vilket medförde att vi växte ännu mer och blev än starkare, sa Thern.
      Hans framspelning på ett tillslag mot Haksabanovic var läcker.
      – Jag tror det var Lars som spelade in, sen så hade jag i bakhuvudet efter att jag tittat innan att Sead var ganska fri så jag satte den i steget på honom. Han hafsade lite med bollen kanske men han lyckades pilla in den ändå, tyckte Thern med glimten i ögat.
      Simon själv är tillbaks på den position han helst vill hålla till på.
      – Det har varit okej och nu har jag fått hittat tillbaka i den rollen som jag hade under förra året. Jag har ju egentligen nu de fem-sex senaste matcherna spelat där jag trivs som bäst och gör som mest nytta, avslutade Simon Thern.
      Om exakt en vecka väntas Hammarby till Östgötaporten.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Helsingborgs IF 5 – 0 (2 – 0)
Målen: 1–0 (25) Kalle Holmberg, 2–0 (45+1) Simon Thern, 3–0 (79) Sead Haksabanovic, 4–0 (82) Lars Krogh Gerson (straff), 5–0 (84) Rasmus Lauritsen.
Varningar, IFK: -. Helsingborg: Filip Sjöberg (17), Mamudu Moro (31), Anders Randrup (75) och Armin Gigovic (83).
Domare: Martin Strömbergsson.
Publik: 6 721.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson (84), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (46), Kalle Holmberg (71), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Simon Skrabb (46), Maic Sema (71), Egzon Binaku, Kevin Álvarez (84), Ian Smith, Andreas Blomqvist.
     
     
Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Annonser