9 augusti, 2021

Uddamålsförlust mot Kalmar FF på Platinumcars Arena

IFK Norrköping hade inte den bästa dagen på jobbet under måndagen på Platinumcars Arena. Det resulterade i en tung 1-2-förlust mot Kalmar FF.

Inramningen var på topp när ståplatspubliken hade hittat tillbaka till Curva Nordahl. Dessutom var Totte Nyman tillbaka i matchtruppen och arenan längtade efter att få se honom ta klivet in på fotbollsplanen igen. Dock fungerade inte IFK:s spel till hundra procent från start och Kalmar FF stängde ner hemmalagets spel på innermittfältet. Oskärpa syntes i omställningarna både offensivt och defensivt som skapade en osäkerhet – vilket var något som Kalmar FF också tog vara på. Efter 17 spelade minuter tog gästerna ledningen genom Nils Fröling. Tillsammans med lagkamraten Oliver Berg fortsatte också Fröling skapa en oro i IFK:s backlinje.

Dock var inte IFK Norrköping ofarliga. För att nämna några lägen visade bland annat Samuel Adegebenro upp många fina aktioner där han kom runt på kanten och kunde lägga bollen snett bakåt till farligt område framför mål. Även Abdulrazaq Ishaq kom ren från mittplan ett antal gånger och kunde ta mark mot Kalmars mål. Men den sista skärpan i avsluten fanns inte där. I halvtid stod det 0-1 på tavlan och trots en svag inledningen fanns alla möjligheter till att vända på skutan.

• Vi hade några bra chanser och lägen i början av matchen som vi inte fick till. Samtidigt känner inte jag att jag fick ut spelarna på det sätt som både jag och dem vill där vi har ett bättre grepp och bett på motståndarna i vårt försvarsspel. Mycket på grund av att Kalmar gör det bra taktiskt och har spelare som gör det bra också. Första halvlek var vi inte nöjda med och mycket faller på mig där då jag inte fick till det på rätt sätt i båda riktningarna, säger IFK Norrköpings huvudtränare Rikard Norling efter matchen.

Inför andra halvlek gjordes två byten då Khazeni och Gurfinkel gick ut och Levi och Telo gick in. Det blev dock ingen solskenshistoria för inhopparna då Fröling hittade till nät på nytt i den 52:e minuten.

Uppförsbacken blev brantare för IFK Norrköping som kämpade på för att hitta något att gå på. Då passade tränarteamet på att göra bytet som supportrarna väntat på då Totte Nyman tog klivet in på planen i den 70:e minuten. Det betydde att Carl Björk hade spelat färdigt. Samtidigt fick också Maic Sema komma in på planen och Abdulrazaq Ishaq kliva av.

Kalmar började backa hem vilket gjorde det ännu svårare att ta sig framåt i banan. Hemmalaget försökte och försökte och till slut kom 1-2-målet när Samuel Adegbenro kom runt på vänsterkanten och la bollen snett in mot Telo som tryckte in den i nät. Framför mål stod dock inhoppande Totte Nyman som domarna bedömde var offside och störde Kalmars målvakt. Offside eller inte får bilderna efter matchen avgöra. Oavsett vad stod det fortsatt 0-2 på tavlan efter domarens bedömning.

IFK Norrköping fortsatte forcera och till slut kom 1-2-målet genom Samuel Adegbenro. Dock kom målet i den 5:e övertidsminuten – vilket betydde att tiden inte räckte till för att kunna få med sig i alla fall en poäng.

• Det var bättre som vi spelade i andra och vi hade en bättre struktur. Men fortfarande känner vi nog alla som är i IFK att det inte är en tillräckligt bra dag på jobbet. Sedan är det klart att vi hade behövt det där målet. Men om det hade hjälpt i slutändan eller inte vet jag inte. Vi möter ett Kalmar som jag tycker gör det jättebra, säger Norling.

Varken tränare eller spelare var nöjda med sin insats efter slutsignalen och nu är det bara att bryta ihop och komma igen för att göra en bra match mot Östersund på söndag.

IFK Norrköping–Kalmar FF: 1-2 (0-1) Allsvenskan, måndag 9/8 kl 19.00, Platinumcars Arena, discovery+.

Mål: IFK: Samuel Adegbenro 1-2 95′ KFF: Nils Fröling 1-0 17′, Nils Fröling 2-0 52′.

Varningar: IFK: Ari Skúlason 82′, Christoffer Nyman 96′ KFF: Sebastian Ring 50′, Nils Fröling 65′, Lucas Hägg Johansson 89′.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (K), Henrik Castegren, Ari Skúlason – Abdulrazaq Ishaq (70′), Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Yahav Gurfinkel (46′) – Samuel Adegbenro, Carl Björk (70′), Kristoffer Khazeni (46′).

Ersättare: Julius Lindgren, Theo Rask, Marco Lund, Maic Sema (70′), Jonathan Levi (46′), Christoffer Nyman (70′), Christopher Telo (46′).