18 april, 2021

Uddamålsförlust i bortapremiären

Det blev en tung söndagseftermiddag i Stockholm där IFK Norrköping förlorade med 1-0 mot Djurgårdens IF.

IFK Norrköping gjorde en förändring jämfört med premiären mot Sirius förra helgen. Ísak Bergmann Jóhannesson var tillbaka från sjukdom och tog plats bredvid Alexander Fransson på innermittfältet på Henrik Castegrens bekostnad. Framför Oscar Jansson spelade Linus Wahlqvist, Marco Lund och Viktor Agardius med Abdulrazaq Ishaq och Ari Skúlason utanför sig. Fronttrion bestod av Jonathan Levi, Samuel Adegbenro och Sead Haksabanovic.

Under matchens inledande minuter var det avvaktade spel från båda lagen, men ganska snart tog Djurgården tag i matchen och radade upp hörnor mot ett IFK Norrköping som hade svårt att ta sig upp från egen planhalva. Hemmalaget lät IFK Norrköping ha bollen runt eget straffområde, men så fort de försökte komma framåt i planen var Djurgården aggressiva och tog tillbaka bollen för att starta ett nytt anfall.

Med något kort avbrott var det så första halvlek såg ut, men bortsett från mängder av fasta situationer lyckades IFK Norrköping hålla Djurgården borta från de riktigt heta lägena.

I andra halvlek var det jämnade och IFK Norrköping byggde fler anfall under inledningen av den än under hela första halvlek. Samuel Adegbenro trixade sig förbi en skock av motståndare på högerkanten och slog ett inspel som Sead Haksabanovic inte riktigt nådde fram på. Levi la bollen i djupet till Ishaq som kom i fint läge, men han avslutade på en utrusande målvakt och returen sköt Samuel tätt utanför.

När matchbilden låg öppen sköt Magnus Eriksson ett missriktat halvvolley-skott som var på väg att passera på rätt sida stolpen. Skottet blev dessvärre en perfekt passning till Haris Radetinac, som från bara ett par meter vinklade in 1-0 i den 78:e minuten.

IFK Norrköping lyckades inte skapa något riktigt tryck under matchens slutskede och någon kvittering kom aldrig.

Nya tag nästa helg mot Halmstad BK på hemmaplan.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1-0, Tele2 Arena

Mål: Haris Radetinac, 78′

Gula kort: Henrik Castegren, 82′

IFK Norrköpings lag: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (C), Marco Lund (83′), Viktor Agardius – Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson (75′), Ari Skúlason – Jonathan Levi (66′), Samuel Adegbenro, Sead Haksabanovic.

Bänk: Julis Lindgren, Finnur Tómas Pálmason, Henrik Castegren (75′), Kevin Álvarez (83′), Dino Salihovic, Maic Sema, Christoffer Nyman (66′)