4 december, 2021

Uddamålsförlust hemma mot Göteborg

Det blev en kylslagen lördagseftermiddag på Platinumcars Arena i en stundtals bra match ur hemmasynpunkt – men det blev dessvärre inga poäng för IFK Norrköping och säsongsepilogen slutade i moll.

Efter en lite avvaktande och försiktig inledning från båda lagen var det IFK Norrköping som vågade kliva fram först och satte ett bra och ordentligt passningsspel och där gästande Göteborg låg lågt och sökte omställningar.
   Linus Wahlqvist hade IFKs första chans efter sex minuter och därifrån fortsatte det. Oscar Jansson räddade August Erlingmarks styrning och Totte Nyman vara inte långt ifrån att styra in Alexander Franssons inlägg.
   Men istället för ett hemmamål var det bortalaget som tog ledningen efter missförstånd i IFK-försvaret – vilket slutade med att Marcus Berg fri kunde placera in 0-1.
   IFK lät sig dock inte sänkas utan fortsatte med ett snabbt kortpassningsspel som lyckades ett antal gånger även om de allra hetaste målchanserna uteblev. Även den här matchen var det främst på högerkanten mycket hände.
   Utdelningen skulle dock komma – från vänsterkanten.
   Carl Björk hittade en inåtskruvad lyftning till Nyman som i straffområdet tog ned, tog med och placerade in kvitteringsmålet.
   Ett tight Göteborgsförsvar låg rätt och tätt och de chanser som uppstod hade IFK-försvaret med Jansson i spetsen koll på. 1-1 i paus kändes trots allt ganska logiskt och det var ett IFK-lag som överlag gjorde en bra halvlek.

Lagom till att laget kom ut till den andra halvleken sköts det fyrverkerier från bortasektionen och domare Kristoffer Karlsson kommenderade samtliga spelare att återvända till spelartunneln. Drygt tio minuter efter utsatt tid kunde halvleken komma igång och det var IFK som startade den bäst. Linus Wahlqvist – som var aktiv offensivt matchen igenom – sprang i djupled och dunkade bollen i utsidan av stolpen.
   Efter 52 minuter sökte Christopher Telo ett lågt inlägg i boxen där Samuel Adegbenro revs ner och efter en kortare betänketid pekade domaren på straffpunkten.
Jonathan Levi klev fram och tillsammans med Adegbenro försökte sig på en variant med en passning snett framåt istället för skott. Adegbenro tryckte dit bollen men blåstes av då han bedömdes vara för snabb in i straffområdet.
   Därefter tappade både matchen och IFK energi och det var början på ett Göteborgsperiod där Oscar Jansson återigen gjorde en gedigen insats.
   Med timmen spelad kom 1-2 efter att Bernardo Vilar nickat in en hörna. I samma veva eldades det på bortasektionen och matchen blev ånyo pausad. En upphackning som inte direkt gynnade IFK.
   IFK försökte att hitta tillbaka in i matchen och kom också upp mer i planen där Jonathan Levi både sköt själv och sökte inlägg – precis som Adegbenro. Men det blev aldrig någon kvittering och med 30 spelade omgångar slutar IFK på en sjundeplats med 44 inspelade poäng fördelat på 13 segrar, 5 kryss och 12 förluster.

IFK Norrköping-IFK Göteborg 1-2 (1-1)
Allsvenskan (30:30)