1 oktober, 2019

U21: Ungt IFK föll mot välorganiserat Degerfors

I den näst sista omgången av Folksam U21 Allsvenskan Norra föll IFK Norrköping med uddamålet mot Degerfors IF. Värmlänningarna vann med 2-1.

IFK Norrköping ställde upp med en blandning av A-lagsspelare, spelare från Sylvia och IFKs U16.

Det bjöds på en första halvlek med två lag som prioriterade anfallsspelet och ville gå framåt och det skapades många målchanser.

Matchens första mål gjordes av Degerfors när man vann boll och kontrade i den 27:e minuten. Inlägg slogs från höger och med fem röda spelare i Vaiklas straffområde fick IFK-försvaret inte bort bollen. 0-1 var ett faktum när Joel Okon Daniel tryckte upp bollen i nättaket.

Drygt 10 minuter efter Degerfors ledningsmål var det kvitterat. Antonios Bahdke slog en fin hörna som Theo Rask mötte med pannan. Det var 1-1 på resultattavlan och med det gick vi till halvtidsvila.

Om det var mycket fart i den första halvleken så var det desto lugnare i den andra.

Med 20 minuter kvar av matchen rensade IFK-försvaret bort bollen, Degerfors flyttade upp och vann den. En passning framåt och sedan avslut. Bollen gick i mål lågt nere vid Vaiklas högra stolpe. 1-2 på tavlan.

Resten av matchen jagade IFK Norrköping kvittering och Degerfors låg lågt i banan.
Närmast kvittering kom Pontus Almqvist. Två gånger med huvudet och med ett avslut från distans. Var det inte målvakten som gjorde en jätteräddning så var det försvarares ben som styrde undan.
Närmare blev det inte och när domaren blåste av matchen var det Degerfors som stod som segrare.

-Det var en nyttig match för alla som spelade. Visst, det kanske kunde ha blivit oavgjort med chanserna vi skapade men jag kan samtidigt inte vara missnöjd med inställningen hos spelarna, säger Stefan Hellberg efter matchen.

-Vi spelade med ett lag som aldrig har spelat ihop och då blir det lite ”fladdrigare” än vad det blir i Allsvenskan såklart. Samtidigt säger det något om konkurrensen i fotbolls-Sverige om Degerfors kan komma hit med ett så skickligt U21-lag. Det är kul att se kulturen i deras lag.

Förlusten till trots ligger IFK Norrköping fortfarande på första plats i den haltande tabellen med en match kvar att spela.

IFK Norrköping – Degerfors IF 1-2 (1-1)