IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 september, 2023

U21: Storseger mot Degerfors IF

IFK Norrköping besegrade Degerfors IF med 6-1 och säkrade topplaceringen i U21 Allsvenskan Norra. ”Jag tycker att vi tar kommandot från början och spelar så som vi pratat om”, säger Fredrik Landén.

När matchen var en kvart gammal spräcktes nollan. Isak Andri Sigurgeirsson spelade ned bollen mot kortlinjen till högerbacken Jesper Lindvall, som i sin tur satsade på ett lågt inspel in i straffområdet. Bollen nådde Maic Sema som på ett tillslag la in 1-0 från nära håll.

2-0 kom efter knappa halvtimmen, och det var ett vackert mål. Skúlason skickade Sernelius ned mot kortlinjen, och han hittade Sema i straffområdet. Sema visade fin teknik på liten yta och la sedan bollen i sidled till Isak Ellbring, som säkert satte dit 2-0.

Degerfors reducerade i början av andra innan det var dags för Maic Sema att göra sitt andra för dagen. Noel Sernelius skott blockerades av försvarare och bollen studsade fram till Maic som säkert skruvade in 3-0 i bortre.

Kort därpå var det Sigurgeirssons tur att hitta nätet. Till vänster i straffområdet fick han bollen av Sernelius och islänningen tryckte överraskande och vackert upp bollen i närmsta krysset.

I slutet av matchen skulle också inbytta Moutaz Neffati och Oliver Matic hamna i målprotokollet. Neffati skickade in ett lågt avslut på Sernelius framspelning och Oliver Matic snodde bollen från Degerfors, tog sig förbi ett par försvarare och skruvade in ett otagbart skott vid bortre stolpen.

  • Jag tycker att vi tar kommandot från början och spelar så som vi pratat om. Vi har bra flexibilitet, mycket possession och skapar många lägen. Vi borde kanske haft mer än 2-0 efter första halvlek. I andra halvlek är det en ganska dålig inledning, lite för mycket bolltapp och de får in 2-1. Sedan hämtar vi oss bra och gör 3-1, och då dör matchen lite, summerar dagens styrman Fredrik Landén, assisterande tränare.
  • De äldre spelarna, framför allt Maic och Ari, tar väldigt stort ansvar och styr de yngre på ett bra sätt och bidrar själva med en hög nivå, säger Landén.

I och med segern är det nu klart att IFK Norrköping slutar på topp i U21 Allsvenskan Norra med 13 poäng av 18 möjliga. Under hösten väntar slutspel mot ettorna i de andra u21-serierna – mer information kommer.

Degerfors IF-IFK Norrköping 1-6: U21 Allsvenskan Norra, Stora Valla.

Mål: Maic Sema x2, Isak Ellbring, Isak Andri Sigurgeirsson, Moutaz Neffati, Oliver Matic.

Startelva:Wille Jakobsson – Jesper Lindvall, Philip Bonde, Jesper Tolinsson, Yahya Kalley – Jesper Ceesay, Ari Skúlason, Noel Sernelius – Isak Ellbring, Maic Sema, Isak Andri Sigurgeirsson.

Ersättare: Anton Eriksson, Fritiof Hellichius, Moutaz Neffati, Oliver Matic, Stephen Bolma, Felix Stenman, Kevin Eriksson (ej inbytt).

Annonser