IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 mars, 2019

U21: Seger borta mot Djurgårdens IF

Efter segern hemma mot Örebro SK reste IFK Norrköping till Stadshagen för att mäta krafterna med Djurgården i U21 Allsvenskans första bortamatch för säsongen.

Det var IFK Norrköping som drog det längsta strået och vann med 3-1 efter tre mål av Pontus Almqvist.

-Djurgården var bra idag och förde spelet, vi fick jobba i försvaret och satsa på kontringar. En matchbild tvärtemot vad vi brukar ha med A-laget. Vi försvarar oss bra och har en otrolig spets framåt som är det som avgör idag, säger Stefan Hellberg.

IFK tog ledningen med 1-0 efter att Pontus Almqvist nickat in Alexander Jakobsens hörna, Djurgården kvitterade till 1-1 efter ett skott som styrde på en täckande Theo Rask och ställde Mitov Nilsson i målet.

-Efter målen var det lägen åt båda hållen. Vaiho gjorde en riktigt vass dubbelräddning efter att Pontus frispelat Alexander och Djurgården hade två skott i målramen. Här kände vi att 1-1 var ett bra resultat i matchen.

Med knappt tio minuter kvar av matchen återtog IFK ledningen och i matchens sista minut fastställdes slutresultatet till 3-1

-Det är fantastiska mål som Pontus gör. Vid 2-1 kommer ”Alex” runt på kanten och slår ett inlägg till Pontus och den spänsten och kraften han har i magen för att kunna möta och vinkla in den nicken är otrolig.
-Vid 3-1 springer han igenom från halva planen och sätter dit den hårt med högerfoten och det är ingen som hinner med honom där.
”En strålande insats av alla”
-Det är en strålande insats av alla idag men det är klart att Pontus har tagit enorma steg i sin utveckling, i hur han värderar ute på planen, i hur han släpper boll och idag gör han dessutom två mål på huvudet.

-Manasse Kusu var kapten idag och får spela en match som han inte är van vid. Idag var det mycket ”skitjobb” – pressa, jaga och spela enkelt med boll. Det var inte glamouröst men han gjorde det på ett jättebra sätt och börjar få en vardag där han är pålitlig i allt han gör, avslutar Stefan.
Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1-3 (0-1)
Folksam U21 Allsvenskan Norra

Mål, IFK: 0-1 (19) Pontus Almqvist, 1-2 (82) Pontus Almqvist, 1-3 (90) Pontus Almqvist
Startelvan: David Mitov Nilsson, Lukas Maass, Alfons Sampsted, Sebastian Detterman, Theo Rask, Johannes Vall, Manasse Kusu, Alexander Jakobsen, Markus Uppling, Majkel Bagir, Pontus Almqvist.
Avbytare: Oskar Strandberg, Eldin Ibrahimbegovic, Pontus Tillmar.

 

Årskort och biljetter kan du alltid köpa här på ifknorrkoping.ebiljett.nu
Souvenirer hittar du
här i vår IFK Shop

Annonser