IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 mars, 2019

U21: Seger borta mot Djurgårdens IF

Efter segern hemma mot Örebro SK reste IFK Norrköping till Stadshagen för att mäta krafterna med Djurgården i U21 Allsvenskans första bortamatch för säsongen.

Det var IFK Norrköping som drog det längsta strået och vann med 3-1 efter tre mål av Pontus Almqvist.

-Djurgården var bra idag och förde spelet, vi fick jobba i försvaret och satsa på kontringar. En matchbild tvärtemot vad vi brukar ha med A-laget. Vi försvarar oss bra och har en otrolig spets framåt som är det som avgör idag, säger Stefan Hellberg.

IFK tog ledningen med 1-0 efter att Pontus Almqvist nickat in Alexander Jakobsens hörna, Djurgården kvitterade till 1-1 efter ett skott som styrde på en täckande Theo Rask och ställde Mitov Nilsson i målet.

-Efter målen var det lägen åt båda hållen. Vaiho gjorde en riktigt vass dubbelräddning efter att Pontus frispelat Alexander och Djurgården hade två skott i målramen. Här kände vi att 1-1 var ett bra resultat i matchen.

Med knappt tio minuter kvar av matchen återtog IFK ledningen och i matchens sista minut fastställdes slutresultatet till 3-1

-Det är fantastiska mål som Pontus gör. Vid 2-1 kommer ”Alex” runt på kanten och slår ett inlägg till Pontus och den spänsten och kraften han har i magen för att kunna möta och vinkla in den nicken är otrolig.
-Vid 3-1 springer han igenom från halva planen och sätter dit den hårt med högerfoten och det är ingen som hinner med honom där.
”En strålande insats av alla”
-Det är en strålande insats av alla idag men det är klart att Pontus har tagit enorma steg i sin utveckling, i hur han värderar ute på planen, i hur han släpper boll och idag gör han dessutom två mål på huvudet.

-Manasse Kusu var kapten idag och får spela en match som han inte är van vid. Idag var det mycket ”skitjobb” – pressa, jaga och spela enkelt med boll. Det var inte glamouröst men han gjorde det på ett jättebra sätt och börjar få en vardag där han är pålitlig i allt han gör, avslutar Stefan.
Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1-3 (0-1)
Folksam U21 Allsvenskan Norra

Mål, IFK: 0-1 (19) Pontus Almqvist, 1-2 (82) Pontus Almqvist, 1-3 (90) Pontus Almqvist
Startelvan: David Mitov Nilsson, Lukas Maass, Alfons Sampsted, Sebastian Detterman, Theo Rask, Johannes Vall, Manasse Kusu, Alexander Jakobsen, Markus Uppling, Majkel Bagir, Pontus Almqvist.
Avbytare: Oskar Strandberg, Eldin Ibrahimbegovic, Pontus Tillmar.

 

Årskort och biljetter kan du alltid köpa här på ifknorrkoping.ebiljett.nu
Souvenirer hittar du här i vår IFK Shop

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här