IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 mars, 2022

U21-premiär med A-lagsbetoning

Klockan 15:00 under måndagen sker premiären i U21-serien när IFK Norrköping möter Degerfors IF på Platinumcars Arena. “Vi har inget resultatmål med serien, samtidigt som vi alltid vill vinna de matcher som vi ställer upp i”, säger akademichefen Tony Martinsson.

På grund av pandemin hade U21-serien satts på paus – men nu drar serien igång på nytt där IFK Norrköping ställer upp i den norra serien där Djurgårdens IF, GIF Sundsvall, Degerfors IF, AFC Eskilstuna, Dalkurd, BP och Örebro SK kommer stå för motståndet. För IFK:s del kommer truppen bestå av spelare från A-laget, U19 samt samarbetsklubben IF Sylvia.

  • Det är en omstart där många lag anmälde sitt intresse rent generellt. Det kommer göra att vi har ett gäng extra matcher under säsongen. Sen om vi har provspelara på plats kan de spela i U21, säger akademichefen Tony Martinsson.

Vad är målsättningen med U21? 

  • Vi har inget resultatmål med serien, samtidigt som vi alltid vill vinna de matcher som vi ställer upp i. Det viktiga är att få se bra prestationer och att vi kan få se unga spelare spela med äldre och få rutin genom det. Det finns många bra fördelar med detta.  Sedan får vi minuter på de som inte fått spela så mycket och extra minuter på de som ligger i framkant och behöver lära sig att spela fler matcher i veckan, säger Martinsson.

IFK Norrköpings trupp mot Degerfors: 

Otto Lindell

Marco Lund

Edvin Tellgren

Yahav Gurfinkel

Dino Salihovic

Jóhannes Bjarnason

Emanuel Chabo

Eman Markovic

Hugo Lewander

Daniel Burubwa

Ture Sandberg

Kia Chucko

Kevin Eriksson

Darrell Kamdem Tibell

Fritiof Hellichius

Jesper Lindvall

Oliver Matic

IFK Norrköping-Degerfors IF, 15:00, Platinumcars Arena, U21, Spiideo. 

  • Matchen finns att köpa för 39:- via IFK Norrköpings kanal på Spiideo. Kom till sändningen genom att klicka här. 
  • Det är fritt inträde på den västra läktaren och kiosk är öppen.

Annonser