16 april, 2019

U21: “Killarna gör ett jäkla jobb hela matchen”

Alexander Jakobsens hattrick-show och Oliver Stefanssons kanon från närmare 40 meter. IFK Norrköpings U21 bjöd på vackra mål mot ett starkt Syrianska.
–Kul att vinna och vi fick kämpa för det – killarna gör ett jäkla jobb hela matchen, sa tränare Stefan Hellberg efter 5–0 (1–0) mot Syrianska FC.

Slutresultatet speglade inte riktigt matchbilden och det var ett starkt Syrianska som kom till Östgötaporten under tisdagseftermiddagen. Gästerna från Södertälje öppnade med fart, energi och ett skickligt passningsspel.
IFK Norrköping å sin sida hade också en del allsvensk rutin på planen.
Det var en första halvlek som böljade fram och tillbaka men främst på de centrala delarna. De gånger någon av lagen vaskade fram en målchans var det inga problem för varken David Mitov Nilsson eller Dwayne Miller att göra jobbet.
I en jämn tillställning var det hemmalaget som tog ledningen.
Johannes Vall tog sig fram på vänsterkanten, väggspelade med Daniel Andersson och slog ett väl avvägt inlägg in i boxen där Simon Skrabb enkelt satte bredsidan till.
–De höll bollen och var rappa och snabba – det var en match på ganska hög nivå i första halvlek. Sedan bytte både de och vi väldigt mycket och det gynnade oss, vi hade en starkare bänk och ledning, summerade Stefan Hellberg den första halvleken och medgav att 1–0 kanske inte riktigt var rättvist.

Ingen av lagen registrerade några byten till den andra halvleken utan det dröjde. När bytena väl kom, kom det ordentligt.
IFK Norrköping med fyra byten och Syrianska med två efter 65 minuter. Därefter följde ytterligare byten i båda lagen.
–Helt olika halvlekar med olika spelare. Jag tycker att första kvarten av andra var bättre – om båda haft kvar de som började spela så hade vi kunnat ta över ganska rejält, sa Stefan.
Istället förblev även den andra halvleken jämn men med färre målchanser och lite lägre tempo och flärd.
Fram till matchens sista tolv minuter vill säga.
Alexander Jakobsen drev boll framåt, snurrfintade sig förbi Sebastian Melki, höll inne skottet och avslutade sedan utmed marken i bottre burgaveln. Det var bara början.
Fyra minuter senare fick Oliver Stefansson bollen centralt på offensiv planhalva, lyfte blicken och från närmare 40 minuter laddade vänsterfoten och avlossade. Skottet tog fart och gick i en vacker båge över Dwayne Miller som kunde konstatera att 3–0 var ett faktum.
4–0 gjorde Alexander Jakobsen bara minuter efteråt när han snappade upp Mattias Genc felpass och petade in sitt andra.
Han skulle hinna med att göra ett sista också.
Inbytte Hussin Al-Thalimi skickade bollen i djupled – Alexander Jakobsen petade nätt förbi försvarare nummer ett, sulade förbi målvakten, skottfintade ner en tredje och rullade in målet som innebar hattrick.

Efteråt valde Stefan Hellberg att lyfta fram Jakobsens mål tillsammans med Oliver Stefansson.
–Oliver fick visa vilken otrolig fotbollsspelare han är. Han har en fantastisk känsla i sin vänsterfot och sitt sätt att se fotboll som kommer att betala sig. I dag fick han visa det – hur han läser spelet.
Och ett helt gäng av vackra fotbollsmål.
–Det är kul för de yngre spelarna som kommer in, att de får vara med och avgöra matchen, sa Stefan Hellberg.

Matchfakta
IFK Norrköping–Syrianska FC 5–0 (1–0)
U21 Allsvenskan Norra (5:14)
Östgötaporten
Mål: 1–0 (29) Simon Skrabb, 2–0 (78) Alexander Jakobsen, 3–0 (82) Oliver Stefansson, 4–0 (83) Alexander Jakobsen, 5–0 (91) Alexander Jakobsen
Varningar: IFK: –. SFC: (30) Giovanni Hiwat, (41) Beneyam Demte
Domare: Alexander Özmen
IFK-laget: 91. David Mitov Nilsson (mv) – 18. Alfons Sampsted (72′ 11. William Lundell), 2. Henrik Castegren, 9. Johannes Vall – 20. Kevin Álvarez, 70. Alexander Jakobsen, 77. Manasse Kusu (65′ 28. Oliver Stefansson), 23. Andreas Blomqvist (88′ 16. Hussin Al-Thalimi), 14. Egzon Binaku (65′ 25. Dino Salihovic) – 10. Simon Skrabb (65′ 4. Emanuel Chabo), 3. Daniel Andersson (IF Sylvia) (65′ 15. Markus Uppling).