IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 juli, 2019

U21: IFK Norrköping vinnare i återstarten

Med eftermiddagens seger klev IFK Norrköping upp i serieledning.

Inte sedan i slutet av april har IFK Norrköping spelat match i U21-serien. I eftermiddags var man tillbaka i spel och besegrade AFC Eskilstuna med 3-0. Alla mål gjordes i den första halvleken och det var Majkel Bagir som var sist på bollen varenda gång.

-Majkel tillhör ju Sylvia och det är hård konkurrens i anfallet där. Han är ung och junior fortfarande, det får vi inte glömma. Det första målet var ett klassavslut och på 2-0 och 3-0 visar han spetsegenskapen att han älskar att göra mål. Ibland måste man ta löpningen tio gånger men den elfte så kommer bollen där, säger Stefan Hellberg om dagens matchvinnare.

IFK-laget för dagen var delat i tre lika stora delar med spelare från A-laget, IF Sylvia och U19.

-Vi fick bra utdelning på våra chanser och höll ihop laget på ett bra sätt. Vår största styrka i matchen var kanske bakåt där vi hade både rutin, erfarenhet och styrka. Alla var sugna på att spela men det är också viktigt att spelarna som kommer från A-truppen tar sitt ansvar och visar våra yngre spelare hur man kan bli bättre, det gör man på ett fantastiskt sätt idag.

-Inhoppen som de yngre killarna får göra stärker också. Det var många som visade att man ville ha bollen.

Med dagens seger går IFK upp i serieledning

-Nu väntar fyra bortamatcher i augusti då vi inte kommer att spela något under juli med tanke på Allsvenskan och Europa League. Bland annat möter vi Örebro SK och det är väl inte otänkbart att det är mellan oss det står om en finalplats i slutänden, avslutar Stefan.

Folksam U21 Allsvenskan norra
IFK Norrköping – AFC Eskilstuna 3-0
(3-0)

Målskytt: Majkel Bagir (4), (31), (43).

Startelvan: David Mitov Nilsson – Kevin Álvarez, Henrik Castegren, Johannes Vall – Oskar Rantala Törnfeldt, Aleksandar Mujkic (77), Sead Haksabanovic (61), Egzon Binaku (61) – Majkel Bagir, Daniel Andersson, Carl Björk (61)

Avbytare: Ezequiel Lucas (77), David Burubwa (61), Lukas Maass (61), Pontus Tillmar (61)

Annonser