3 september, 2019

U21: IFK Norrköping gick upp i serieledning efter tre poäng

En händelserik match där IFK Norrköping skapade mängder med chanser slutade med uddamålsseger.

IFK Norrköping kom till spel med delar av A-truppen och delar från Sylvia och det syntes att man var både äldre och mer rutinerade än Västerås-laget på den andra planhalvan.

IFK tog kommandot i matchen direkt och trion Sema, Björk och Bahdke i anfallet hade flera lägen att sätta ett ledningsmål i den första halvleken. Även Christopher Telo och Henrik Castegren kom till chanser men den unge Björn Ziebeil lyckades freda sitt mål och halvtidsresultatet skrevs till 0-0.

I halvtid gjorde IFK fyra byten och alla avbytare kom in i spel. Den som kom in i spelet snabbast var Pontus Almqvist som efter bara någon minut på planen blev nedriven och fick straff.
Fram till straffpunkten klev Andreas Blomqvist vars straff gick lågt i målvaktens vänstra hörn, problemet var bara att Ziebeil också gick dit. Fortsatt 0-0.

Tio minuter senare löpte sig Almqvist fri igen och blev den här gången fälld av Ziebeil själv. Gult kort till honom och frispark till IFK på straffområdeslinjen.
Frisparken togs precis som straffen av ”Blomman” och den här gången dök bollen ner i ribban och studsade ut.

IFK fortsatte att anfalla och Västerås gick på kontring när läget fanns. Andreas Vaikla fick göra ett par räddningar under den andra halvleken men det var aldrig hans nolla som kändes hotad.

I minut 82 blev det till slut mål. Christoper Telo och Niklas Söderberg väggade sig snyggt fram till straffområdet där Telo skickar bollen snett inåt. Bollbanan bryts av en glidtacklande VSK-försvarare och styrs i mål.

Efter målet hinner IFK skapa ytterligare chanser men det blir inte mer idag. Slutresultatet skrivs till 1-0 och IFK Norrköping går upp i serieledning i en haltande tabell.

IFK Norrköping – Västerås SK 1-0 (0-0)