IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 oktober, 2019

U21: IFK finalklart efter seger mot Västerås SK

Det var en stark IFK-trupp som åkte till Västerås och den avslutade matchen i U21 Allsvenskan Norra. Poäng krävdes för att knipa seriesegern, IFK packade ner alla tre och kommer att spela final mot Trelleborgs FF.
–Vi kontrollerade stora delar av matchen vilket vi bör med det här manskapet, sa manager Jens Gustafsson efter 4–1 (2–0) mot Västerås SK.

Två snabba mål i den första halvleken satte ton för matchens första 45 minuter. Redan efter fyra minuter gjorde Kalle Holmberg 1–0 och bara tre minuter senare ökade Ian Smith på ledningen. Därefter tog IFK kommandot och trots att de riktigt heta chanserna uteblev summerade Jens Gustafsson halvleken som okej.

–Den andra halvleken liknande den första i stora drag, sa Jens.
   3–0 var ett självmål innan hemmalaget reducerade.
   Med tjugo minuter kvar satte Maic Sema slutresultatet 4–1 från straffpunkten.
   Hur ser du på matchen som helhet?
   –Vi kontrollerade stora delar av matchen vilket vi bör med det här manskapet. Det var några som kom tillbaka från frånvaro, några som inte spelat så mycket och några från U17 – det var en blandning av spelare som gör att det är svårt att bedöma den kollektiva insatsen.

Manskapet var spelare som till största delen tillhör A-truppen.
   Anledningen stavas landslagsuppehåll.
   –I de här uppehållen är vi färre spelare i många träningar vilket innebär att vi spelar mycket på små ytor. Då var det klokt att få alla som tränar att spela delar av matchen för att variera det träningssätt vi tvingas ha.
   Kalle Holmberg och Simon Thern var två som gjorde comeback efter frånvaro där den förstnämnda gjorde 1–0.
   –Kul att både Kalle och Simon fick minuter i sig. Kalle bedömer vi som att han är ganska långt fram och Simon har varit borta ett tag. Alla jobbade på det sättet som sig bör, sa Jens Gustafsson.

Segern innebär att IFK toppar serien när samtliga omgångar är spelade. Nio vinster, ett kryss och fyra fördelat på 14 matcher är facit. Med 41 gjorda mål och 25 insläppta gjorde IFK näst flest och släppte in minst mål i U21 Allsvenskan Norra. Nu väntar final mot segraren i den södra U21-serien, Trelleborgs FF, preliminärt den 30e oktober.

Västerås SK–IFK Norrköping 1–4 (0–2)
U21 Allsvenskan Norra (14:14)
Solid Park Arena
Mål: 0–1 (4) Kalle Holmberg, 0–2 (7) Ian Smith, 0–3 (55) Självmål, 1–3 (Eimer Östman), 1–4 (70) Maic Sema (straff)
IFK-laget: 97. Andreas Vackla (mv) – 3. Rasmus Lauritsen, 5. Totte Nyman, 11. Christopher Telo, 14. Egzon Binaku, 15. Darrell Kamdem Tibell, 17. Kalle Holmberg, 18. Liam Olausson, 20. Kevin Alvarez, 22. Ian Smith
Ej använda avbytare: 1. Isak Pettersson (mv) – 2. Henrik Castegren, 6. Jakob Olsson, 8. Gudmundur Thórarinsson, 9. Maic Sema, 21. Simon Thern, 25. Filip Dagerstål

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser