17 september, 2019

U21: Förlust med uddamålet borta mot Örebro SK

IFK Norrköping reste till Behrn Arena med möjligheten att säkra seriesegern i Folksam U21 Allsvenskan Norra men det var Örebro SK som drog det längsta strået och serien lever fortfarande.

Det bjöds på en chansfattig men välspelad första halvlek där Örebro fick in 1-0 på en hörna precis innan domaren blåste för halvtidsvila. I läget som föregick hörnan gjorde Andreas Vaikla en stark parad men nollan lyckades inte hållas intakt till pausen.

-Sett till den första halvleken så tycker jag att det var rättvist med Örebro i ledning, säger Stefan Hellberg.

Om chanser saknades i den första halvleken så var det tvärtom i den andra. Redan efter ett par minuters spel fick Pontus Almqvist ett bra läge och tio minuter senare kom ett till. Tyvärr smet båda avsluten centimetrar utanför Örebro-målvaktens högra stolpe.

Mellan Pontus båda chanser hade Örebro blivit tilldelade en straff. Andreas Vaikla var på bollen men lyckades inte styra undan.

Med 2-0 på resultattavlan ökade IFK Norrköping takten ytterligare. Jonatan Gren var en av alla som var nära en reducering men det dröjde till matchminut 81 innan IFK-målet kom. När det väl blev mål så var det ett riktigt kanonskott långt utifrån signerat Pontus Almqvist.
Glädjen blev dock inte långvarig och strax efteråt hade Örebro utökat till 3-1, mitt i IFK-pressen.

Matchen var dock inte slut här utan det fortsatte att svänga. Minuten efter 3-1 blev det 3-2 genom Jonatan Gren och ytterligare en minut senare fick IFK straff efter att Pontus Almqvist blivit nedriven.
Kevin Alvarez klev fram till straffpunkten och tryckte till men blev nekad både på straffen och returen då målvakten stod för två vassa räddningar.

På tilläggstid hade IFK sedan 3-3 i mål men det blev avvinkat för offside.

-Det var en match där det hade varit grymt att förlora om det hade varit ännu viktigare poäng på spel. Vi skapade chanser nog för att vinna den här matchen, tyckte Stefan Hellberg.

Med två matcher kvar att spela leder IFK Norrköping fortfarande serien tre poäng före just Örebro som är det enda laget kvar som kan utmana om seriesegern.

-Nu möter vi först Degerfors och sedan Västerås och det gäller för oss att ta fyra poäng för att säkert vinna serien. Gör vi det så väntar preliminärt en final den 30 oktober, avslutar Hellberg.

Örebro SK – IFK Norrköping 3-2 (1-0)
Mål:
 2-1 Pontus Almqvist 81´, 3-2 Jonatan Gren 84´

IFK Norrköpings lag:  Andreas Vaikla – Kevin Alvarez, Oskar Strandberg, Kourosh Kadijani – Lukas Maass, Ian Smith, Srdjan Sotra (46), Egzon Binaku – Pontus Almqvist, Majkel Bagir (46), Aleksandar Milo Mujkic (46)
Avbytare:
Emanuel Chabo (46), Jonatan Gren (46), Darrell Kamden (46).

På lördag klockan 16.00 möts IFK Norrköping och Örebro SK igen. Då är det Allsvenskans tjugofjärde omgång som ska spelas på Östgötaporten och biljetter till den matchen köper du här.