10 september, 2019

U21: Blomqvists kanon säkrade segern mot Djurgårdens IF

Östgötaporten byttes mot Bollspelaren och ett väldigt rutinerat lag ställdes på benen. Efter 90 minuter stod det 3-3 på resultattavlan men IFK Norrköping knep segern till slut.

-Vi såg den här matchen som en del av förberedelserna inför söndag (Malmö FF borta i Allsvenskan) och vi hade ett antal spelare som vi ville ha spelminuter i, kommenterade Stefan Hellberg den starka startelvan.

IFK Norrköping dominerade också stora delar av matchen även om det var Djurgården som tog ledningen när Edward Chilufya sprungit sig fri och placerat in bollen i mål.

Djurgårdens ledning blev dock inte långvarig och inom loppet av två minuter gjorde både Simon Skrabb och Simon Thern varsitt mål vilket gav hemmalaget ledningen.

Allt detta skedde under matchens första 22 minuter och därtill hade Kalle Holmberg redan fått lämna planen.
Det ska dock inte vara någon fara med honom menar Stefan Hellberg.

-Kalle har fått flera smällar på slutet nu och egentligen var det ingen fara idag. Om han hade fått en till så kunde det däremot bli jobbigare. Det fanns helt enkelt ingen anledning att fortsätta idag.

IFK fortsatte att anfalla under resten av den första halvleken och i upptakten av den andra. I matchminut 54 blev det tillslut 3-1 när Maic Sema satte Simon Skrabbs retur i mål.

Här kändes matchen avgjord och det var IFK som gällde för hela slanten men Djurgården ville annat.

Först reducerade Mattias Mitku till 2-3 innan Ali Khan tog ner bollen på bröstet och klippte in 3-3.

3-3 stod sig över 90 minuter men på tilläggstid fick IFK Norrköping frispark en bra bit utanför straffområdet. Andreas Blomqvist klev fram och sedan smällde det till. Pang. 4-3. ”Blommans” boll går i ribban vid målvaktens vänstra kryss och studsar in i mål och med det vann IFK Norrköping matchen.

-Det var kul att vinna matchen även om vi kanske skulle ha vunnit den tidigare och även om det var lite irriterande att vi släppte upp Djurgården till 3-3.
-Jättekul att ”Blomman” får visa vilken teknik han har när han sätter 4-3. Jag vill också lyfta Pontus Tillmar som tog fram bollen och fixade den här frisparken, det var högklassigt, summerar Stefan Hellberg.

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 4-3 (2-1)
Mål IFK:
 1-1 Simon Skrabb 20’, 2-1 Simon Thern 22’, 3-1 Maic Sema 54’, 4-3 Andreas Blomqvist 90’

IFK Norrköpings lag: Andreas Vaikla – Henrik Castegren, Kasper Larsen (46), Filip Dagerstål (46) – Ian Smith, Simon Thern (46), Andreas Blomqvist, Christopher Telo – Maic Sema (76), Kalle Holmberg (13) , Simon Skrabb (68)